Рижук хоче, щоб на Житомирщині будували більше

Рижук хоче, щоб на Житомирщині будували більше
Один мільйон квадратних метрів у найближчі чотири-п'ять років – таке завдання ставить голова облдержадміністрації Сергій Рижук і зауважує: головною рушійною силою повинні стати індивідуальні забудовники:

- У 2009 році збудували 88 тисяч квадратних метрів житла, потім – 201 тисяча, зараз, думаю, дотягнемо до 200 тисяч. На наступний рік – 350 тисяч квадратних метрів, а там і півмільйона. І це за рахунок, головним чином, індивідуального житлового будівництва, тому що у нас все своє. У нас свій пісок, свій камінь, щебінь, залізобетон. У нас 1 мільйон гектарів лісу, деревообробна промисловість, вікна, двері, дахи. І навіть побудували завод теплоізоляційних матеріалів. Що нам ще треба?"

Мабуть, тільки більші статки у пересічних жителів області. Про це красномовно свідчить і той факт, що новозбудоване житло не дуже жваво продається:

- Зараз будинки нові завершуємо, але ж їх ніхто не купує. У будинку на Івана Богуна у Житомирі 178 квартир, купили 15. Тобто, у людей немає грошей.

Посприяти у вирішенні цієї проблеми може тільки "толкова кредитна політика", сказав губернатор. Якщо це питання вирішать на державному рівні, область з свого боку також обіцяє компенсувати відсоткові ставки, принаймні, пільговим категоріям населення.

Источник: Житомирська хвиля

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.