ZThata підбила підсумки будівництва у Житомирі за 2011 рік

ZThata підбила підсумки будівництва у Житомирі за 2011 рік
Портал ZThata підбиває підсумки по будівництво у Житомирі за 2011 рік.Що почали та завершили, що зрушили з місця та що за рік не змінилось.

Центральний міський стадіон. Новий губернатор Сергій Рижук про розвиток спорту, футбольну команду на реконструкцію стадіону увесь рік говорив та обіцяв багато. Втім, День Незалежності, обіцяний ним ми на стадіоні не святкували. Після зняття пластикових сидінь далі справа не пішла.

Музична школа на Михайлівській та інфекційне відділення дитячої міської лікарні.

У 2011 мер Житомира Володимир Дебой взявся за активне завершення двох соціальних довгобудів. Перший – це інфекційне відділення дитячої міської лікарні на вулиці Шевченка. Знайшлись гроші, виникла ініціатива – сьогодні проект на стадії свого завершення.

Другий об’єкт – славнозвісна музична школа по вулиці Михайлівській, та не менш відомий зелений паркан посеред вулиці. Школу добудували, а паркан, до якого житомиряни за 15 років так звикли, що вважали невід’ємним атрибутом єдиної пішохідної вулиці Житомира, – знесли. У 2012 нове приміщення школи прийматиме свої учнів.


Кінотеатр «Жовтень». Рік містом ходили чутки про реконструкцію кінотеатру, гучні заяви влади про виділення коштів та плани переформатування «Жовтня» у кіноконцертний комплекс. Результат – ніяких змін. У «Жовтні» і досі проводяться сумнівні «виставки».

Каток перетворили у супермаркет. У вересні 2011 року мешканці Польової з захватом святкували відкриття 4-го Еко-маркету на місці ФОКу та танцювали і співали разом з Олександром Воєвудським. Мабуть вони вже забули, що там був 3-тя на все місто ковзанка, та 2-га, як найбільш зручна. Отож ковзанку злили, спорт поступився торгівлі. Під кінець року мер Володимир Дебой заявив, що ФОК у Житомирі вводили в експлуатацію незаконно. Схоже історія матиме продовження у 2012-му.

На перехресті Київської та Театральної навесні 2011 знесли стару будівлю. Там мали будувати офісний центр. Рік житомиряни милувалися черговим зеленим парканом. За тиждень до нового 2012 року паркан знесли, а все прикидали землею та розправили грабельками, наче ця ділянка відведена під клумбу.

2011 став ще й роком фонтанів Житомира. Житомирський державний університет І.Франка побудував собі свій власний, а завод «Електровимірювач» відновив роботу свої фонтанчиків по вулиці Котовського.

Електричка Житомир-Київ. Визначна, історична і безпрецедентна подія року – електрифікація Житомирської залізниці. На весні 2011 портал ZThata розпочав створення серії матеріалів по стану проведення електрифікації ділянки Житомир - Фастів, яка дозволила нарешті з’єднати залізницею Житомир та Київ. У серпні 2011 на День Незалежності Житомир отримав подарунок - електричку «Житомир-Київ». Нагадуємо, що у 2012 розпочнеться електрифікація ділянки «Житомир – Новоград-Волинський». Слідкуйте на новинами про це будівництво на нашому порталі.

2011 це й рік будівництва доріг та розв’язок. Завдяки Євро 2012 Житомир отримав 2 сучасні капітально відремонтовані під’їзди до міста зі сторони Іванівки та від Глибочиці, а також 2 нові збудовані розв’язки у Іванівці та Глибочиці.

Автосанція Глобал.ua/
Автостанція №3 з’явилася у Житомирі в вересні 2011 року на території ТРЦ «Глобал.ua». Відкривали гучно, стрічку перерізав сам мер Дебой. Але до кінця 2011 року автостанція так і не запрацювала.

Музей природи. У вересні 2011 Українській православній церкві Московського патріархату обласна влада урочисто передала Хрестовоздивженьску церкву. Втім передавши забула знайти приміщення для музею природи, який нині квартирує у церкві. Влада гучно заявляє, що є кошти і вже у 2012, всього за рік, поруч з костелом Св.Софії постане будівля музею природи. А поки єпископи правлять службу та кадять своїм кадилом на житомирського мамонта та інші експонати музею.


Базар на Малікова. І з серії скандали року: в мікрорайоні Малікова, під час святкування Дня міста, більшість жителів цікавилися: що будуватимуть на обгородженій майданчику в районі Польського бульвару?

Тоді, мер Житомира Володимир Дебой, спілкуючись з людьми, кілька разів пообіцяв, що там буде сучасний торговий центр - мовляв, все для вас дорогі виборці.

А будується насправді звичайний базар. Мешканці невдоволенні, та не страйкують особливо.


Дзвіниця на недільна школа Св. Михайлівського кафедрального собору. З Св. Михайлівським кафедральним собором у 2011 році пов’язано дві події. По-перше, собор розпочав та стрімко будує триповерхову недільну школу, не далеко від свого місця розташування.

По друге знайшлись добрі люди та змога і під кінець 2011 було заявлено що у наступному році розпочнеться відновлення, а фактично будівництво зруйнованої комуністами дзвіниці на соборі.

ТЦ «METRO». У кінці 2011 року у Житомирі добудували та урочисто відкрили ще один торгівельний центр, яких у нас і так не мало – ТЦ «METRO» по вулиці Ватутіна 55-В. Губернатор на відкритті заявив, що цей об’єкт допоможе розвитку малого та середнього бізнесу. Побачимо у 2012, чи буде так насправді.

Магазин АТБ. І майже під кінець року 28 грудня всеукраїнська мережа дискаунтерів «АТБ» відкрила свій 3-й магазин у Житомирі.Він розмістився у приміщенні колишнього магазину «Ветеран» по вулиці Московській, який ліквідувала Житомирська міська рада.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.