У Житомирі до кінця року відкриють музичну школу на вулиці Михайлівській

У Житомирі до кінця року відкриють музичну школу на вулиці Михайлівській
Допомогти у питанні проведення електрики до музичної школи на Михайлівській просить у міського РЕСа заступник Житомирського міського голови Микола Боровець.

За словами Боровця міська влада планує відкрити відбудовану школу в грудні цього року.«Ми хочемо якнайшвидше здати об’єкт, тому просимо сприяння у електриків», - сказав заступник.

Нагадаємо, що музична школу відбудували у цьому році. Гроші на її реставрацію надійшли з держбюджету.

Будівництво школи стало можливим завдяки виділенню із міського бюджету 2 млн. грн. та підтримки такої ініціативи обласною владою шляхом виділення 3,5 млн. грн. субвенцій за кошти державного бюджету, кажуть у міській раді.

Нова школа розрахована на 640 учнів з одночасним навчанням 160 осіб.Замість 2-поверхової будівлі (якою була колишня музична школа) тепер на житомирян чекає 3-поверхова.

Музична школа була побудована у 1917 році. Це одна із найстаріших музичних шкіл України. У 1926 році тут був розміщений синематограф «Люкс», де піаністом з музичного супроводу фільмів працював В.С. Косенко. У залі кінотеатру також виступали композитор Михайло Скорульський, Оксана Петрусенко, Наталя Ужвій.

Источник: 1.zt.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.