Чому у Житомирській області досі немає сміттєпереробного заводу?

Чому у Житомирській області досі немає сміттєпереробного заводу?
Не перший рік у обласному центрі та й у всій Житомирській області існує нагальна потреба у будівництві сміттєпереробного заводу. Такого, щоб і сміття можна було переробляти а не просто спалювати, і енергію отримувати та щоб навколишнє середовище забруднював мінімально, адже ми чудово розуміємо, що таке виробництво 100% чистим бути не може.

Не перший рік приїжджають у Житомирі різні іноземці з масштабними проектами, та перш за все їх цікавить виключно прибуток, отриманий будь яким шляхом.

Часто питанням сміттєпереробного заводу люблять спекулювати під час виборчої кампанії, що ми власне і бачили під час виборів мера Житомира восени 2010. Тоді у Житомирі мав з’явитись не тільки аеропорт, ай сміттєперобний завод від голландських інвесторів.

Вчора, 1 лютого, під час прямого ефірі на телеканалі ТРК «Союз-ТV» за участі голови облдержадміністрації Сергія Рижука телеглядачі серед іншого також цікавились чому ж у нас немає сміттєпереробного заводу.

Один з них, зателефонувавши повідомив, що навіть має намір 20% своїх доходів спрямувати на вирішення цієї екологічної проблеми міста.

На що наш губернатор Сергій Рижук з жалем повідомив, що кошти виділені, але їх немає кому освоїти: з цього питання було прийнято близько 20 бізнес-делегацій, в тому числі із Швейцарії, Німеччини, Туреччини, але, проекти, які вони пропонують, не влаштовують обласну владу.

- Потрібен проект, який запрацює прибутково і ефективно, - заявив Сергій Рижук.

Отак і топчемось на одному місці.

Автор статьи: Сергій Харчук

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.