Німці запропонували побудувати в Житомирі сучасний завод з переробки побутових відходів

Німці запропонували побудувати в Житомирі сучасний завод з переробки побутових відходів
Сьогодні в Житомирі представниками німецької компанії «INSIL» обговорили з владою міста можливість будівництва заводу по переробці побутових відходів.

В. о. міського голови Любов Цимбалюк зустрілася з дирекцією німецької компанії, яка виступила з пропозицією побудувати в Житомирі сучасний завод з переробки сміття.

«Ми раді, що маємо можливість ознайомитися з цим проектом, адже досвіду переробки твердих побутових відходів в такому форматі у Житомира досі немає. Проект вивчатися відповідними службами і буде зроблено висновок про можливість його впровадження», - зазначила Л.Цимбалюк.

За статистикою, яку наводять представники німецької компанії, щорічно підприємство здатне переробляти сміття в обсязі 100 тис. тонн в рік. У разі його будівництва в Житомирі, буде можливість здійснити переробку відходів та захоронення на спеціалізованому полігоні.

Завод, крім свого прямого призначення, на основі переробки ТПВ може виробляти 20 000 МВт електроенергії, 25000 МВт термічного тепла або 35 280 000 л дизпалива.

На базі заводу буде працювати кілька блоків з автоматизованою системою управління, на яких буде відбуватися сортування ТПВ, піроліз (розкладання природних органічних сполук внаслідок нестачі кисню) і виробництво вищезгаданого продукту.

За словами представників компанії «INSIL», одним з переваг даного проекту є те, що він не буде мати шкідливого впливу на навколишнє середовище та на персонал, який там працює. В рамках його розробки враховувалися всі необхідні норми: санітарні, пожежні, охорони праці та ін

Проект передбачає створення близько 70 робочих місць. Тривалість будівництва заводу розрахована на 18 місяців. З них 14 місяців - власне будівельні роботи. 4 місяці - навчання персоналу.

Розмір ділянки, необхідної для створення даного підприємства становить 4 га. По проекту, який презентували представники німецької компанії, завод сам здатний виробляти електроенергію для свого функціонування, тому жодних енерговитрат для міста не передбачено.

Можливість подальшого співробітництва і створення в Житомирі заводу по переробці ТПВ будуть обговорюватися в ході наступних зустрічей.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.