На Житомирщині побудують малу гідроелектростанцію на річці Случ

На Житомирщині побудують малу гідроелектростанцію на річці Случ
Управління економіки облдержадміністрації поінформувало про найбільш масштабні проекти, які планується реалізувати за рахунок капіталу інвесторів у 2012 році. Серед них – будівництво малої гідроелектростанції на річці Случ в місті Баранівка.

"За минулий рік практично приведено саму дамбу в порядок і зараз питання стоїть уже у виготовленні самої турбіни" – повідомив голова Баранівської райдержадміністрації Володимир Федорчук.

Коментуючи хід будівництва заводу керамічних виробів у Романівському районі, голова райдержадміністрації Олександр Чорноморець навіть означив терміни запуску виробництва:

"Ми передбачаємо в цьому році в кінці червня пустити в дію першу лінію по виробництву клінкерної плитки і клінкерної цегли на базі колишнього цегельного заводу. Ми отримали відповідні ліцензії на промислове добування і розширюємо ще на 23 гектари площі по видобуванню шпата. Спільно з товариством "Агромат" вже закуплені відповідні технології, відкриті кредитні лінії. Цей проект десь на 8-10 мільйонів євро"

На "житомирському Уралі" у Володарсько-Волинському районі планується будувати гірничо-металургійний комбінат та гірничо-збагачувальний комплекс. У Новоград-Волинському районі у селі Гульськ освоюватимуть виробництво екологічно-чистої молочної продукції. А в Овруцькому районі здійснюється проект повного циклу виробництва м'ясопродукції: від вирощування свиней до реалізації готових виробів.

Загалом у поточному році передбачено виконання 116 інвестиційних проектів, зокрема, у сільському господарстві – 20, добувній промисловості – 18, харчовій – 11, машинобудуванні – 10, будівництві – 13.

Источник: Житомирська хвиля

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.