Житомир будуватиме новий водогін від водосховища «Відсічне»

Житомир будуватиме новий водогін від  водосховища «Відсічне»
Кабінет міністрів України схвалив обласну державну програму для будівництва нової лінії водопроводу і дасть кошти на неї фінансування.

Про це порталу ZThata заявив вчора губернатор Сергій Рижук.

- ЖКГ Житомира отримає 38-мільйонну допомогу від уряду. Такого фінансування від держави місто не отримувало майже 40 років. У першу чергу ці гроші будуть спрямовані на вирішення проблеми водопостачання: прокладку сучасного водогону від «Відсічного» до водоканалу. Це дозволить здешевити воду, яка надходить, її собівартість зменшиться вдвічі, - заявив Сергій Рижук.

Як відомо - вода в Житомир з часів створення водопровідної мережі і водосховища надходила за трьома водопроводами. Сьогодні з трьох діючим залишився лише один, два інших з часів розпаду СРСР прийшли в занепад, оскільки, за словами нинішньої влади, ними ніхто не займався.

Якщо трапиться аварія і до чинного водопроводом - місто залишиться без води. Навесні на телебаченні губернатор запевняв, що «у нас на всякий випадок є недоторканні запаси у вигляді артезіанських свердловин в різних точках міста, і панікувати не варто».

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.