На Житомирщині планують збудувати завод з переробки відходів

На Житомирщині планують збудувати завод з переробки відходів Будівництво заводу розраховане на 2 роки, але перші його черги можуть стати до роботи вже через 4 місяці. Для розвантаження Житомирського полігону голландська сторона пропонує ввести тимчасову технологічну лінію, яка за 5 років звільнить звалище від відходів

Протокол намірів про співпрацю підписали представники влади Житомирщини та голландської інвестиційної компанії Next Care Invest B.V. Головна тема двосторонньої зустрічі стосувалася реалізації проекту «Технологічний парк відновлювальної енергетики та переробки відходів». Компанія пропонує будівництво поблизу Житомира великого комплексу з переробки побутових відходів. За проектом – це безвідходне виробництво, яке передбачає сортування та переробку твердих відходів на вторинну сировину, а органічної маси – на біогаз.

Будівництво заводу розраховане на 2 роки, але перші його черги можуть стати до роботи вже через 4 місяці. Для розвантаження Житомирського полігону голландська сторона пропонує ввести тимчасову технологічну лінію, яка за 5 років звільнить звалище від відходів.

Перше питання, яке постає в ході діалогу – це земля під будівництво. Адже лише для установки по виробництву біогазу потрібно 20 гектарів. Але потреба у вирішенні екологічної проблеми змушує владу вдаватися до негайних дій. Наразі є пропозиції щодо розміщення заводу на території або Сінгурівської або Черняхівської сільських рад. Для вивчення всіх статей проекту буде створено спеціальну експертну групу, яка і зробить свої висновки щодо втілення його у життя.

«Впровадження цих проектів має виключно позитивні результати. Не секрет, що на території області утворилось понад 40 мільйонів кубічних метрів твердих побутових відходів, які захоронено на 483 сміттєзвалищах та полігонах загальною площею близько 450 гектарів. Діючі полігони, нажаль, є джерелом інтенсивного екологічного забруднення. Кількість сміттєзвалищ, які вичерпали свою потужність, сягає 50%. Зокрема, діючий полігон, який розташований під Житомиром функціонує вже 70 років при нормативі - 40» – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Загривий

Источник: Житомирська хвиля

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.