Депутати не дозволили інвестору побудувати ГЕС у Житомирі

Депутати не дозволили інвестору побудувати ГЕС у Житомирі
На останньому засіданні сесії міськради депутати висловилися проти співпраці з інвестором, який пропонував за свій рахунок відремонтувати дамбу і побудувати дві гідроелектростанції, а на додачу - ще й сонячну електростанцію.

За пропозицією інвесторів, місто мав можливість отримати електроенергію, яку повинна була виробляти сонячна електростанція. Далеко не всі депутати погодилися, їх більше цікавлять потужності гідроелектростанцій.

"Давайте дамо інвестору дозвіл, нехай він працює, робить сонячні станції на очисних спорудах і виробляє там електроенергію. Ви знаєте, скільки у нас сонячних днів у році? у нас був проект в обленерго, ми також планували сонячні станції, це невигідно. Сьогодні греблю віддавати не можна", - зазначив депутат міської ради Олег Самчук.

Депутати саме йому доручили зібрати фахівців, грунтовно вивчити можливість споруди гідроелектростанції і представити свої пропозиції до бюджету на наступний рік.

У той же час, перший заступник міського голови Сергій Сухомлин не залишає надії залучити інвесторів до ремонту греблі і споруди ГЕС: "Депутати не проголосували за підписання меморандуму з інвестором. Я думаю, що просто потрібно трохи більше часу, щоб вони розібралися в цьому проекті, і ми з цим інвестором знову пройдемо всі депутатські комісії, щоб все ж цей проект винести на сесію міськради і проголосувати".

Перший заступник міського голови нагадав також, що залучення інвесторів до ремонту греблі заощадить міському бюджету солідні кошти, а передача місту сонячної електростанції допоможе з енергозабезпеченням водоканалу.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.