Новий порядок визначення вартості нерухомості

Новий порядок визначення вартості нерухомості
Неякісним і непродуманим виявився новий порядок визначення оціночної вартості нерухомості та ОНБ.

Ринкова вартість є імовірнісна величина, що характеризується певним інтервалом невизначеності. Джерелами невизначеності при оцінці об'єктів нерухомості є свобода у виборі базових об'єктів для оцінки, неоднозначність у встановленні величини зносу.

Значення ринкової вартості майна, отримані в результаті оцінки різними оцінювачами, можуть істотно різнитися між собою. Це пов'язано з тим, що кожен оцінювач має свободу у виборі конкретних методів оцінки, він використовує власні статистичні дані і, крім того, сама процедура оцінки допускає значну суб'єктивну компоненту.

Це призводить до того, що результати оцінки стають непорівнянними, а вартість майна може істотно занижувати або завищувати, що неприпустимо при розрахунку бази для обчислення податків.

Поки відсутні структури, які б проводили систематичний моніторинг ринку, статистичний аналіз ринкової інформації і розрахунки інтегральних параметрів, необхідних для оціночної діяльності, говорити про ринкову вартість для цілей оподаткування, як мінімум, передчасно.

Забезпечити сувору відповідність вимогам постанови № 1103 на практиці буде досить важко. Настільки довгоочікуваний і необхідний нормативний акт, при розробці проекту якого спочатку залучалося безліч експертів, у тому числі міжнародного рівня, в результаті вийшов неякісним, непродуманим, що базується на досить хиткій методологічній основі.

1 листопада набрало чинності "Тимчасовий порядок" визначення оціночної вартості нерухомості та об'єктів незавершеного будівництва, які продаються або обмінюються.

ФДМУ зобов'язаний затвердити в двомісячний термін форму подання суб'єктами оціночної діяльності інформацію про об'єкт з оціночною ціною, а також інформацію про ступінь будівельної готовності для об'єкта незавершеного будівництва. Крім того, Фонд повинен протягом півроку внести на розгляд уряду законопроект щодо визначення органу, який проводитиме оцінку нерухомості, а також разом з Мінрегіонбудом розробити та затвердити порядок визначення вартості відтворення чи заміщення будинків, будівель і споруд.

Источник: http://ubr.ua/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.