У 2011 році майже вдвічі більше сімей отримали державну допомогу на придбання житла

У 2011 році майже вдвічі більше сімей отримали державну допомогу на придбання житла
Протягом минулого року Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» проводилась активна робота з напрацювання нових ініціатив.

Як зазначив на брифінгу у Будинку Уряду в середу голова правління ДСФУ «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Леонід Рисухін, вперше за рахунок реалізації державної програми забезпечення молоді житлом, фінансування програми з Держбюджету відбулося протягом найбільш сприятливого для кредитування і отримання житла часу – 2-3 кварталів року – коли здійснюється масове будівництво - повідомляє урядовий портал.

Усього у минулому році було видано понад 460 пільгових кредитів. Це на 49% більше, ніж у 2010 році. Згідно з делегованими повноваженнями Мінрегіону, Фонд здійснює роботу щодо реалізації державної соціальної програми надання доступного житла. За цією програмою у 2011 році отримали державну допомогу у вигляді 30-відсоткової безповоротної субсидії 793 родини, з яких більшість - сім’ї, які відносятся до категорії молодих. Загалом реалізація цих двох програм дозволила у 2011 році отримати 253 сім’ям державну допомогу. Це на 41% більше, ніж у 2010 році.

Продовжено виконання зобов’язань за програмою часткової компенсацій відсоткової ставки за кредитами, наданими комерційними банками. У 2012 році очікується, що 9,5 тисяч молодих сімей отримають за цією програмою понад 111млн. грн.

Також Леонід Рисухін зазначив, що в минулому році були виділені 103 млн. грн., що дозволило підійти впритул до погашення заборгованості, яка виникла у 2009 році під час кризи. «Ми вже в цьому році, безумовно, цю проблему вирішимо. І далі ця програма буде реалізовуватися до кінця, десь до 2020-2023 років», - зазначив голова правління Фонду.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.