Черга на житло серед українців вже майже 1,5 мільйона осіб

Черга на житло серед українців вже майже 1,5 мільйона осіб
На сьогодні в Україні понад 1 мільйон 400 тисяч громадян стоять в чергах на житло. Про це написав на своїй сторінці у мережі Facebook Прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Багато людей десятиліттями живуть у гуртожитках і знімають приватні квартири. Тому зараз готується рішення уряду, яке дозволить компенсувати людям різницю у ставці кредиту, який вони могли б взяти в комерційному банку, і тим реальним відсотком, який вони можуть платити. Завдання уряду і Національного банку - дати можливість отримати такі кредити тим людям, які можуть внести початковий внесок і мають стабільний заробіток. Ці умови є необхідними, особливо на першому етапі розвитку будівельного комплексу», - написав Микола Азаров.

Він також зауважив, що завдання уряду і місцевих органів влади - забезпечити під ці кредити недобудоване житло, майданчики з підведеними комунікаціями.

«Будівельні компанії, які будуть працювати в цій програмі, будуть звільнені від усіх додаткових внесків, які зараз вони змушені робити, виходячи з їх технічних умов, тобто буде зроблено все, щоб здешевити це житло і зробити повернення кредитів реальним.

На другому етапі, коли запрацює ця програма, Уряд почне займатися соціальним житлом, тобто тим житлом, яке буде надаватися за певними критеріями тим сім'ям, які не можуть внести первинний внесок, але потребують житла. Чи реальна ця програма? На наш погляд, абсолютно реальна. Ясно, що в перший рік роботи цієї програми це не буде сотні тисяч квартир, оскільки, щоб будувати досить дешеве житло, будівельна галузь повинна перебудуватися, тобто повинні з'явитися нові будівельні компанії, які будуть використовувати сучасні технології зведення щодо недорогого житла», - додав Глава уряду.

За словами Миколи Азарова ця програма розрахована не на один рік, але дуже важливо зараз її запустити в роботу, оскільки вона вирішуватиме не тільки соціальні завдання, а й завдання розвитку економіки.

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.