Поступово уряд збирається почати масовий продаж державного майна.

Поступово уряд збирається почати масовий продаж державного майна.
Поступово уряд збирається почати масовий продаж державного майна. У відповідному розпорядженні було 300 підприємств, які в подальшому будуть збережені серед захищених до приватизації. Всі інші 1200 компаній будуть повністю виключені зі списку. На торги будуть виставлені тільки ключові енергетичні підприємства, спиртзаводів, а також шахти. Бізнес буде схвалювати лише ідею приватного капіталу в державний сектор. Відповідно до думки експертів, без наявності прозорої приватизації, дані активи будуть скуплені за безцінь.

У закон, який стосується переліку об'єктів права державної власності, внесені деякі зміни. Перед цим, про внесення деяких змін розповів міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко. Він розповів про те, що перелік всіх державних підприємств, заборонених до приватизації, незабаром буде скорочений ще в п'ять разів. Проект закону вже повністю схвалений в Кабінеті міністрів. У підсумку документ повинен дозволити маштабну приватизацію вугільних шахт. Зокрема це торкнеться Донецької і Луганської області.

Крім цього, в подальшому очікується масова приватизація спиртзаводів, книжково-журнальних видавництв, а також радіотелевізійних передавальних центрів. Незабаром, цілком можливо, що всі спортивні бази, стадіони і басейни стануть приватними. У державній власності будуть перебувати знакові винзаводи, до яких відноситься Коктебель і Масандра. Уряд збирається дозволити продаж деяких радгоспів-заводів.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.