Обкладати податком на нерухомість пропонують не площу житла, а її вартість

Обкладати податком на нерухомість пропонують не площу житла, а її вартість
Базою податку на нерухомість має бути не кількість квадратних метрів, а їх ціна. Тільки тоді це буде соціально справедливо, вважає президент Спілки фахівців з нерухомого майна Олександр Рубанов.


"У всьому цивілізованому світі базою для оподаткування є вартість самого об'єкта нерухомості, але ніяк не кількість квадратних метрів. Тому вийде, що порушується основний принцип соціальної справедливості. Бідні платитимуть за багатих. А ті, хто має багато нерухомості, уже давно її переоформили. Крім того, запланована сума податку навряд чи покриватиме його адміністрування", - сказав він, пише Gazeta.ua.

Крім того, за словами експерта, податок на нерухомість має бути комунальним, щоб усі зібрані кошти йшли на підтримку житлових будинків у хорошому стані, щоб вчасно робились ремонти та заміни комунікацій.

Нагадаємо, норма Податкового кодексу, якою введено новий місцевий податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, набула чинності з 1 січня 2013 року.

Зокрема, у Києві за 1 кв. метр житлової площі для квартир, житлова площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує 500 кв. метрів, податок становитиме 1% розміру мінімальної заробітної плати (на рік), встановленої законом на перше січня звітного (податкового) року.

Для квартир, житлова площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких перевищує 500 кв. метрів податок встановлений у 2,7% розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Квартири площею до 120 кв.м., житлові будинки площею до 250 кв.м, садовий або дачний будинок, об'єкт житлової нерухомості, що належить багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, не оподатковуються.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.