Держава ошукала киян на "доступному житлі" на 60 млн грн

Держава ошукала киян на "доступному житлі" на 60 млн грн
Державна програма доступного житла виявилася міфом для трьохсот киян, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Згідно обіцяних умов, 70% сплачує інвестор, 30% – держава. Проте, на провулку Моторному звели лише дві коробки і поставили вікна.

"Заплатила 70%, а 30 держава не дає і зараз заставляє доплачувати", - скаржиться інвестор Валентина Майстренко.

На проведення світла та води в забудовника не вистачає грошей - 60 млн грн. У столичному бюджеті грошей немає. Нестачу хочуть зібрати з інвесторів.

"Вони нам пишуть, коли ви додатково внесете гроші і коли будуть гроші в бюджеті Києва, тоді нам будинки здадуть", - розповіла інша інвесторка Валентина Орєхова.

Родина киянина Олега Івченка, яка мала в'їхати у нову квартиру ще влітку 2012, змушена тулитися у обшарпаному комунальному житлі разом із ще двома сім'ями.

Навесні 2013-го шанси в'їхати до трикімнатної квартири залишаються примарними. Хоча програма називається "доступне житло".

"Доступне житло – це тільки на той момент, коли ви приходите, і вам пояснюють, що все буде добре, це ж держава, ніхто вас обманювати не збирається", - нарікає Олег.

Тепер він з ще 300-ми киян оббивають пороги забудовників та адміністрацій. Під Кабміном обурені люди намагаються дізнатися, чому житлова програма "70 на 30" не працює, та скандують: "Доступне житло - спланована афера".

За статус майбутніх новоселів ці люди заплатили по 200-300 тис. грн, взявши на себе кредити в банках. А соціальне житло тепер їм намагаються продати за ціною комерційного.

Програму "доступного житла" ошукані інвестори називають узаконеним способом відбирати гроші.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.