У 2013 році найбільшим попитом користувалося житло економ-класу

У 2013 році найбільшим попитом користувалося житло економ-класу
Протягом 2013 найбільшим попитом серед орендарів користувалися квартири економ-класу, розташовані поблизу станцій метро: однокімнатні з вартістю оренди до 3,5 тис. грн, двокімнатні з орендною ставкою до 4 тис. грн і трикімнатні квартири з вартістю оренди до 5 тис. грн.

За даними агентства нерухомості Real Druzi, в грудні 2013 найбільш затребуваними у орендарів були квартири в ціновому діапазоні від 3,2 тис. до 4,8 тис. гривень) ( 44 % у структурі попиту). Більше половини орендарів у 2013 році цікавилися квартирами економ класу, близько 30 % - квартирами бізнес-класу і близько 10 % - квартирами преміум-класу.

Серед основних тенденцій на ринку оренди квартир Києва в 2013-му році експерти називають постійне збільшення кількості орендарів, які об'єднувалися по кілька людей для спільної оренди квартири. Цим можна пояснити зростання рівня попиту на трикімнатні квартири.

У четвертому кварталі 2013 році середня заявлена ​​вартість оренди квартир Києва склала $ 749, що на 2,1 % нижче цінових показників четвертого кварталу 2012 року і на 7,7 % нижче середньої заявленої орендної ставки в четвертому кварталі 2011 року.

Найбільша частка в структурі попиту та пропозиції в 2013 році припадала на квартири Оболонського та Солом'янського районів ( 14 % - попит і 15 % - пропозиція ).
У грудні 2013 продовжилася тенденція плавного зниження середньої заявленої ставки оренди квартир Києва до рівня $ 733. У порівнянні з груднем 2012 року, в грудні 2013 середня заявлена ​​вартість оренди знизилася на 5,3 %. У порівнянні з листопадом, у грудні 2013 середня заявлена ​​ціна оренди квартир Києва знизилася на 4,7 %.

У порівнянні з третім кварталом, в четвертому кварталі 2013 року середня заявлена ​​вартість оренди квартир преміум класу знизилася на - 4,6%. В економ-і бізнес-класі середня заявлена ​​вартість оренди зросла на 1,3 % і на 0,3 % відповідно.

У 2014 році фахівці відділу оренди житлової нерухомості компанії Real Druzi прогнозують, що середні заявлені ставки оренди квартир Києва, швидше за все, продовжать плавно знижуватися.

В економ-сегменті середні заявлені орендні ставки квартир, швидше за все, залишаться стабільними, або трохи зростуть, оскільки квартири економ - класу як і раніше будуть користуватися найбільшим попитом. Середні орендні ставки популярних квартир нижнього цінового діапазону бізнес-класу, швидше за все, не будуть рости. Вартість оренди квартир преміум-класу, можливо, буде продовжувати знижуватися. Істотних змін у структурі попиту і пропозиції не очікується.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.