У 2014 році хрущовки почнуть дешевшати, а квартири в новобудовах подорожчають

У 2014 році хрущовки почнуть дешевшати, а квартири в новобудовах подорожчають
Весь 2013 пройшов у боротьбі між ринком нових квартир і житлом на «вторинці» . Перші брали ціною , яка як мінімум на 20 % нижче. Другі - відсутністю ризиків будівництва.

При цьому якщо вартість квартир у старих будинках практично не змінилася , первинний ринок продемонстрував невелике зростання цін . Експерти відзначають , що інвестувати в житло , щоб потім перепродати його дорожче , в 2014 році не варто.
За прогнозами фахівців , найближчі два- три роки ситуація на ринку не буде істотно змінюватися , кількість угод залишиться приблизно на тому ж рівні.

Інвестиції в нерухомість якщо і виправдають себе , то тільки в дуже довгостроковій перспективі. Більш привабливою виглядає покупка квадратних метрів для подальшої їх здачі в оренду. Плата за неї рік від року зростає на 5-10%.

« Згідно з проведеними підрахунками , якщо у придбання житла людина вклала близько 900 тис. грн і відразу ж почав його здавати , інвестиції окупляться протягом 10 років. Тільки після цього квартира почне приносити прибуток своєму господареві » , розповідає Андрій Гусельников , віце -президент Ліги експертів України .

Крім того , за словами експертів , ринок нерухомості в регіонах не замре , а й настільки активно , як у столиці , торгувати житлом не будуть. На думку фахівців , середній зріст покажуть тільки міста- мільйонники. В інших населених пунктах кількість угод залишиться незначним.
«Тенденції на ринку скрізь майже однакові. Міста - мільйонники будуть вести себе точно так само, як і столиця . Люди готові купувати в основному дешеве житло як на первинному , так і на вторинному ринку » , - зазначив Гусельников .

У той же час експерт підкреслив , що в нинішньому році продовжать втрачати популярність хрущовки.

«Ми очікуємо , що в регіонах вони подешевшають на 5-6%. Притому , що решта недорогі квартири обіцяють трохи додати в ціні » , - сказав Гусельников .

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.