Ціни на квартири у Києві та Одесі впали через масові мітинги

Ціни на квартири у Києві та Одесі впали через масові мітинги
Події на Євромайдані, бійки на вулицях під час мітингів та непрості відносини з Росією позначились на ринку нерухомості. У Києві та Одесі квартири помітно подешевшали. А от у Харкові, Донецьку, Дніпропетровську та Львові навпаки подорожчали, повідомляє "Сніданок з 1+1".

Щомісяця у Києві продають близько 3 тисяч квартир. Експерти зазначають, що більше житло купують восени та навесні. На ціну впливають екологічність району, де продається квартира, її площа, планування та поверх, на якому вона розташована.

Найбільшим попитом користуються однокімнатні та двокімнатні квартири. Трикімнатним квартирам віддають перевагу лише 11% покупців. Однак, не тільки метри житла впливають на вибір покупців.

"Наразі в пріоритеті люди, звичайно, більше цінують панорамний вид, ніж нижчі поверхи", - зазначає експерт.

На сьогодні на ринку житла пропозиції різні – від бюджетних варіантів до розкішних і дорогих. Одна із найдорожчих квартир ціною у 120 млн гривень продається у центрі столиці. Це 3-рівневий пентхаус із дизайнерським ремонтом, італійськими меблями та художнім освітленням. В апартаментах - 8 кімнат, бібліотека, 2 кухні та 2 тераси із панорамним видом на центр міста. Загальна площа житла – 1500 метрів.

Для порівняння, одну із найдешевших квартир у Києві на вторинному ринку можна придбати за 240 тисяч гривень. Це житло без ремонту та у віддаленому районі. Загальна площа квартири - 20 квадратних метрів, 12 із них відведено на кімнату, 4 – на кухню, а інші метри – на санвузол та передпокій.

У цілому у Києві за один квадратний метр однієї із найдешевших квартир треба сплатити 12 тисяч гривень, найдорожчої – 400 тисяч гривень. У Дніпропетровську квадратний метр дешевого житла обійдеться у середньому в 5 тисяч гривень, а от найдорожчого – у 35 тисяч гривень. У Харкові, відповідно, треба викласти 7 тисяч гривень за квадратний метр дешевої квартири, а найдорожчої - 140 тисяч гривень.

Раніше повідомлялося, що українці перестають купувати машини і квартири.



Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.