Продажі квартир у Києві рекордно впали

Продажі квартир у Києві рекордно впали
Продажі квартир у Києві впали до 15-річного мінімуму. Так, в березні було продано 688 квартир: 255 - на вторинному ринку і 433 - у недобудованих будинках, повідомили в консалтинговій компанії SV Development.

Показник майже в два рази менший, ніж у лютому. "Березень показав найнижчий рівень продажів за останні 15 років. Навіть у кризовому 2009-му продавалося більше квартир", - повідомив аналітик консалтингової компанії SV Development Сергій Костецький.

При цьому найбільшим попитом користувалися двокімнатні квартири - 47% угод, на другому місці опинилися однокімнатні квартири - 44% продажів. І тільки 9% - покупка трьох і більше кімнат.

Найдешевші квартири розташовані в Деснянському районі, де середня вартість квадратного метра на вторинному ринку становила $ 1 501 (в новобудовах - $ 1 364/кв.м.), а найдорожчі - у Печерському (вторинне житло там коштує $ 2 892/кв.м., в новобудовах - $ 2 482/кв.м).

"Навіть та нечисленна купівля, яка була, здійснювалася з метою подальшого перепродажу - для спекуляцій. Враховуючи те, що довіра українців до банківських депозитів в національній валюті зараз невисока, а інші фінансові інструменти для звичайних інвесторів у країні представлені слабо, населення вважає за краще вкладатися в житлову нерухомість. Десь третина квартир купується замість депозитів", - заявив "Вестям" старший аналітик департаменту стратегічного консалтингу UTG Костянтин Олійник.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.