У Кабміні визначились, як продаватимуть майно колишніх чиновників-утікачів

У Кабміні визначились, як продаватимуть майно колишніх чиновників-утікачів
Кабінет міністрів затвердив порядок реалізації майна колишніх урядовців, повідомляє прес-служба президента.

За словами керівника Міжвідомчої робочої групи з питань антикорупційного законодавства Олени Тищенко, це позбавить Україну від фінансового тягаря через утримання майна корупціонерів-утікачів.

"Наприклад, утримання таких об'єктів як "Межигір'я" чи утримання нафтопродуктів у залізничних вагонах - це мільйони гривень. Всі ці витрати лягають на платників податків. У такому випадку можливий розгляд питання про оцінку та реалізацію такого майна", - розповіла вона.

Прийнятою постановою визначається порядок встановлення оцінки майна, яке було вилучене органом досудового розслідування та визнане речовим доказом у кримінальному провадженні.

Зокрема, йдеться про майно, зберігання якого неможливе, ускладнене через його громіздкість або з інших причин.

Тищенко повідомила, що таке "добро" оцінюватиме спеціальна комісія. При цьому порядок реалізації "корупційного" майна забезпечуватиме дотримання інтересів не лише держави, а й власників майна.

"Постанова містить пункт щодо гарантії повернення власнику або уповноваженій особі коштів, отриманих від реалізації майна, відповідно до остаточної вартості акту оцінки майна у випадку, якщо в подальшому майно визнано таким, що не підлягає стягненню або спеціальній конфіскації", - додали у прес-службі президента.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.