У Києві елітні квартири дешевші вчетверо за московські та в 14 разів за житло в Монако

У Києві елітні квартири дешевші вчетверо за московські та в 14 разів за житло в Монако
Київ посів 40 місце серед міст світу в рейтингу найдорожчого елітного житла.

Такі дані дослідження англійського сайту нерухомості для інвесторів Global Property Guide. Список по 94 країнах складають кожні півроку з урахуванням середньої ціни за квадратний метр і вартості угод з продажу квартир від 120 кв. м у центрі міста.

Перше місце за дороговизною посіло Монако - 53 тис. доларів за квадратний метр. На другому, третьому і четвертому місцях опинилися Лондон (Великобританія), Гонконг (Китай) і Сінгапур (від 32,7 тис. до 17,7 тис. доларів). П'яте місце рейтингу займає Москва - 16,5 тис. доларів, пише Finance.ua.

Вартість нерухомості преміум-класу в Києві сягає 3790 доларів за 1 кв. м. Ці показники перевищують ціни в Любляні (Словенія, 3,38 тис. доларів), Бухаресті (Румунія, 3,2 тис. доларів) і Братиславі (Словаччина, 2,9 тис. доларів). Також столиця України обійшла міста Прибалтики - Ригу (Латвія, 2,9 тис. доларів), Таллінн (Естонія, 2,78 тис.) і Вільнюс (Литва, 2,66 тис.).

Нижче 40-го місця в рейтингу опустилися Загреб (Хорватія, 2,7 тис.), Будапешт (Угорщина, майже 2,5 тис.), Софія (Болгарія, 1,44 тис.), Кишинів (Молдова, 1,3 тис.), а також Лісабон (Португалія, майже 2,4 тис.).

Останні рядки рейтингу займають Найробі (Кенія, 900 доларів), Каїр (Єгипет, 831 долар) і Дар-ес-Салам (Танзанія, 700 доларів).

Нагадаємо, експерти прогнозують, що в Україні восени подорожчають на 10-15% квартири в новобудовах.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.