Латвія лідирує по падінню цін на нерухомість. Україна - шоста [www.zthata.com]

Латвія лідирує по падінню цін на нерухомість. Україна - шоста [www.zthata.com] Латвія за підсумками першого кварталу поточного року стала світовим лідером по падінню цін на нерухомість, - мовиться в звіті міжнародного ріелтерського агентства Global Рroperty Guide.

Зокрема, ціни на нерухомість у Латвії впали у порівнянні з аналогічним періодом 2007 року на 38,9%, у свою чергу у першому кварталі 2006 року зростання цін склало 69%.

Дослідження Global Property Gudie охоплює 34 країни. З них у 13 країнах відзначається зростання цін на нерухомість, а в 21 державі спостерігається спад на тлі іпотечної кризи, - повідомляє РІА «Новини».

Великий спад відзначається також у США - 18,07%, Ірландії - 13,24%, Литві - 7,5%, Естонії - 6,5%, й Україні - 6,36%.

Згідно латвійським джерелам, нерухомість подешевшала всього на 21%. З 2004 по 2007 роки у Латвії спостерігалося бурхливе зростання цін на нерухомість, у результаті якого ціни в деяких сегментах виросли на 250-300%. Таке зростання цін стимулювало інфляцію, і щоб зупинити її, уряд республіки ввів заходи по обмеженню іпотечного кредитування. Це привело до негативного приросту цін і зниження купівельної спроможності жителів Латвії.

Автор статьи: Дмитро ПОГОРЄЛОВ. www.zthata.com.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.