Ющенко вiддав перевагу безкоштовному житлу?

Ющенко вiддав перевагу безкоштовному житлу? Президент Вiктор Ющенко у ходi телемосту зi студентами декiлькох унiверситетiв у понедiлок зненацька вiдмовився вiд своєї програми "Доступне житло" на користь аналогiчної програми, розробленої Кабiнетом мiнiстрiв i орiєнтованої на будiвництво безкоштовних квартир.

"Пiсля введення з 1 листопада єдиної тарифної сiтки зарплати вчителiв пiдвищаться на 20%", - сказав президент у контекстi пiдвищення престижу професiї педагога, пiсля чого зазначив, що держава зможе вирiшити проблеми вчителiв "навiть по такiй чуттєвiй темi, як житло".

"Чотири роки тому для вчителiв видiлялося 150 квартир на рiк. Потiм було 500, 600, а за I пiврiччя цього року – 807. До кiнця року буде 1300. Якщо ми цi темпи подвоїмо i закрiпимо в бюджетi наступного року, то зможемо справитися з дефiцитом житла для педагогiв", - заявив Ющенко, цитований виданням.

Газета зазначає, що з пропозицiями про збiльшення кiлькостi безкоштовного житла Ющенко виступає вперше як мiнiмум за останнi пiвтора роки.

Ранiше президент вимагав вiд уряду пiдтримати програму будiвництва "Доступне житло", запропоновану секретарiатом президента у 2007 роцi, i вiдзначав, що безкоштовне житло, будiвництво якого пiдтримує уряд, "потрапляє до чиновникiв, а не до нужденних категорiй громадян".

Крiм того, Ющенко в ходi телемосту торкнувся теми реконструкцiї гуртожиткiв. Президент повiдомив, що на цi цiлi буде спрямовано 90 млн грн бюджетних коштiв, а частина вiдремонтованих примiщень буде використана для проживання футбольних вболiвальникiв пiд час Євро-2012.

Мiж тим, на запитання студентiв про те, якi знання з отриманих пiд час навчання у вузi знадобилися президенту найбiльше, Ющенко сказав:

"Головне, чому навчив iнститут, – це амбiцiям. Мене навчили розраховувати тiльки на себе. Звичайно, у цьому є також заслуга сiмейного виховання".

Глава держави сказав студентам, що вони теж повиннi ставити перед собою амбiцiйнi цiлi i намагатися досягти їх. "Якщо ви будете порожнiми, ваша доля буде мало кого цiкавити. Я жорстко говорю, але це правда", - сказав Ющенко.

Источник: Українська правда

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.