Гонконг лідирує в світі за кількістю хмарочосів

Гонконг лідирує в світі за кількістю хмарочосів
Гонконг займає перше місце в світі за кількістю висотних будівель. Тут зараз зареєстровано 294 хмарочоса висотою понад 150 метрів, тоді як у Нью-Йорку налічується 229 висоток. Про це свідчать дані Ради з висотних будівель і міського середовища.

Дефіцит землі і висока щільність населення стали причиною перетворення колишнього британського анклаву в самий густозастроенний місто в світі. У розробці бетонних конструкцій і сучасних технологій в цій області мегаполісу належить провідна роль. Зазвичай хмарочоси зводяться під офіси, комерційні центри, в Гонконзі висотки пристосовують і під житлові комплекси. При цьому багато будівлі - гіганти будуються на засипаних морських ділянках.

Найвищою в місті є 484-метрова вежа Міжнародного ділового центру, вона має 118 поверхів. У загальній складності в мегаполісі налічується шість будинків висотою понад 300 метрів. Всі ці споруди здатні витримувати землетруси і удари тайфунів. Інженери і конструктори забезпечили хмарочоси яскравою вечірньою підсвіткою.

Найперша висотка - Jardine House ( 179 метрів) - з'явилася тут ще в 1973 році. Футуристична 367-метрова вежа Банку Китаю за задумом архітектора нагадує пагони бамбука, який символізує швидкий розвиток, процвітання і витривалість.

У п'ятірку світових лідерів за кількістю хмарочосів також входять Дубай ( 140 хмарочосів ), Шанхай ( 118 ) і Токіо ( 113).

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.