Як заробити на нерухомості в Болгарії

Як заробити на нерухомості в Болгарії
Купуючи нерухомість в Болгарії, Ви отримуєте чудову можливість відпочивати на європейському курорті у власній квартирі, купатися в морі, подорожувати і чудово провести час у відпустці всією сім'єю. А ось наскільки покупка нерухомості буде вигідною розповідає Людмила Шабанина - брокер великого болгарського агентства нерухомості NewEstate Bulgaria.

Як показує практика власники квартир в Болгарії проводять на відпочинку 1, 2, максимум 3 тижні. В інший час квартира стоїть порожня. Літній сезон в Болгарії триває приблизно 3-4 місяці, починаючи з кінця травня і закінчуючи серединою вересня. Це означає, що власник квартири може здавати її в оренду в середньому 2 місяці в сезон і заробити на цьому невелику суму грошей.

Попит на оренду квартир в Болгарії

Попит на оренду квартири в Болгарії завжди дуже високий. Кожен рік в Болгарію приїжджають сотні туристів. У липні і серпні всі готелі і курортні комплекси повністю забиті відпочиваючими. У червні і вересні завантаження становить 80%. За нашими спостереженнями в останні роки багато туристів почали віддавати перевагу зйому квартир, де є кухня і при бажанні можна заварити каву або приготувати обід.

Скільки коштує зняти квартиру в Болгарії

Вартість оренди складається з безлічі факторів: близькість до моря, кількість спалень, сезонність, зручності комплексу: наявність кафе, барів, ресторанів, басейнів, дитячих і спортивних майданчиків. Розбіг цін достатньо великий, але в середньому можна сказати, що ціни варіюють від 20 до 100 євро за ніч.

Рахуємо повернення інвестицій у нерухомість Болгарії

Отже, припустимо Ви плануєте купити апартамент з 1 спальнею (двокімнатна квартира), площею 55 кв.м, на Сонячному Березі в 300 метрах від моря. Вартість такого апартаменту зараз близько 27 000 євро.

Давайте тепер прорахуємо вартість утримання квартири в рік. Вода і електрика коштуватимуть близько 180 євро за 3 місяці (вважаємо 3 літніх місяці). Зміст комплексу зазвичай коштує близько 9 євро за кв.м. на рік. Це 495 євро на рік. Також податок на нерухомість 50 євро на рік. Разом, витрата на комунальні та утримання квартири складуть 725 євро на рік.

Тепер порахуємо чистий прибуток. В сезон в середньому квартира може здаватися 65 днів (віднімаємо час на Ваш власний відпочинок і час на заселення/виселення туристів). Оренда такого апартаменту коштує близько 35 євро на добу. Тобто в сезон Ви отримаєте 2275 євро. Віднімемо тепер витрати на утримання квартири. Отримуємо 1550 євро - це чистий прибуток, яку Ви отримаєте за сезон. Таким чином, возвращаемость інвестицій від нерухомості становить 5% на рік.

На сьогоднішній день в наше агентство все частіше звертаються власники квартир з проханням посприяти в питанні оренди. Подібне рішення є найбільш оптимальним. Агентство бере на себе всі клопоти, повністю веде комунікацію з мешканцями і вирішує всі питання, що виникають в процесі здачі квартири в оренду.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.