27 сімей Житомирщини отримали «молодіжний кредит» на житло

27 сімей Житомирщини отримали «молодіжний кредит» на житло
З 20 тисяч родин області, як потребують житла цього року держава надала кредити на житло лише 26 сім’ям. І це навіть краще за минулий рік, бо у 2010 таких було лише 4 сім'ї.

Усе залежить від фінансування. У 2010 році на всі програми був виділений лише 1 мільйон гривень. Цього року спостерігалася тенденція до зростання – з бюджету виділили близько 7 мільйонів гривень.

Розповідає керівник фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Павло Шестопалов:

- У минулому році у нас було 4 сім’ї, у цьому 26, але ми сподіваємось що до кінця року нам ще нададуть фінансування, і зможемо допомогти ще кільком сім’ям.

У проекті Державного бюджету України на 2012 рік фінансування житлових програм збільшено у двічі. Але навіть при такій ситуації швидко скоротити багатотисячну чергу не можливо.

За словами Шаповалова для житомирян порятунок є – програма іпотечного кредитування квартир по вулиці Щорса, 155.

- За рахунок нашого статутного капіталу близького 27 сімей отримали кредити під 10% річних і при умові 10% першого внеску від суми кредиту. Кредитний термін - до 30 років. Це наші внутрішні кредити, яки ми видаємо за рахунок коштів, які повертають сім’ї, що брали участь у цій програмі раніш, - каже Шестопалов.

Також житомирянам пропонують квартири на Івана Богуна, про які вже раніш повідомляв портал ZThata. Втім серед житомирян жодного ажіотажу не має - вони відмовляються купувати такі квартири по 36 тисяч доларів, що і не дивно…

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.