Влада Житомира має намір реконструювати будівлю колишнього дитячого садка на Богунії

Влада Житомира має намір реконструювати будівлю колишнього дитячого садка на Богунії
У Житомирі не вистачає місць у дитячих садках, - розповідають в управлінні освіти міської ради.

Коштів на будівництво нових дитсадків у бюджеті немає, однак, найближчим часом планують реконструювати приміщення колишнього садка на вулиці Якубовського, 10, в мікрорайоні Богунія.

Як дитячий садок це приміщення перестало діяти в Житомирі в кінці 90-х років. Тоді дітей розмістили в сусідні заклади, а приміщення почали здавати в оренду. Останній договір передбачав тут створення нового приватного садка ТОВ "ЛУЧ-К".

- У договорі було чітко прописано, що вони повинні зробити приватний заклад, на певну кількість груп, у тому числі і безкоштовно, - розповідає заступник начальника міського управління освіти, Світлана Ковтуненко.

Однак, замість реставрації, приміщення стало схоже на руїни. Зараз там немає даху, практично немає стін та вікон.

Як з'ясувалося, орендар планував у майбутньому приватизувати цю будівлю, на що в управлінні принципово не погоджувалися.

Тоді бізнесмен зняв з приміщення новий дах, який встиг поставити замість старого покриття, і садок опинився перед загрозою повного руйнування.

- Ми зараз з ними ведемо переговори. З їхнього боку є обіцянка що вони повинні накрити цей дах, - каже Світлана Ковтуненко.

За словами Ковтуненка, договір з цим товариством буде розірвано, а доля садка буде переглянута, адже всі дошкільні навчальні заклади Житомира вкрай переповнені.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.