Кадастрова карта України прискорила реєстрацію земельних ділянок в Житомирі

Кадастрова карта України прискорила реєстрацію земельних ділянок в Житомирі
Житомирські землевпорядники вдвічі прискорили темп робіт по реєстрації земельних ділянок у Житомирській області.

Про це рапортує прес-служба Державного агентства земельних ресурсів.

З введенням Національної кадастрової системи в Житомирській області практично вдалося звести нанівець черги в органах земельних ресурсів, затягування з розглядом документів. Зараз державна реєстрація земельних ділянок відбувається в кілька разів швидше, ніж за аналогічні періоди в минулі роки.

У цьому році державні реєстратори житомирського регіону з початку роботи Національної кадастрової системи зареєстрували близько 7820 земельних ділянок та видали 3557 витягів з Державного земельного кадастру.

Територіальні органи земельних ресурсів Житомирської області прийняли від громадян 8774 заяви на здійснення державної реєстрації наділу і 3592 заяви про надання виписок з кадастру. На сьогодні фахівцями оброблено 12 366 заяв громадян.

Нагадаємо, з 1 січня 2013 Держземагентство запустило в онлайн режимі Публічну кадастрову карту всіх областей України, де вперше можна побачити інформацію про землі. Перш за все загальнодоступною є інформація про кордони і розміри ділянок, форм власності і цільове призначення, а також їх кадастрові номери. Персональні дані власників землі не оприлюднюються.

Завдяки розкриттю інформації кадастрової карти, тепер будь-який власник землі може перевірити правильність нанесення на карту його земельної ділянки і скорегувати інформацію, при необхідності. На публічній кадастровій карті передбачена форма зворотного зв'язку, за допомогою якої можна вказати на помилку при заповненні даних. Система виправляє технічні помилки, які пов'язані з формуванням картки автоматично.

Кадастрова карта України прискорила реєстрацію земельних ділянок в Житомирі

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.