Правомірність засекречування Генплану Житомира сьогодні розглянуть у суді

Правомірність засекречування Генплану Житомира сьогодні розглянуть у суді
Сьогодні, 18 серпня, у приміщенні Корольовського районного суду міста Житомира відбудеться судове засідання по прихованню Генплану Житомира. Відповідач - Житомирська міська рада.

Позов до органу місцевого самоврядування подав Східноукраїнський центр громадських ініціатив. У своєму позові організація просить суд визнати протиправною відмову міськради Житомира надати для ознайомлення матеріали Генерального плану міста. Також Центр просить суд зобов'язати міську раду надати копію графічної складової документа.

Позов громадської організації з Луганська знаходиться в судах з 2010 року, але до розгляду по суті справа дійшла тільки зараз. Доступ до Генплану громадської організації відмовили ще в 2009 році, пославшись на те, що документ знаходиться під грифом «Для службового користування» і має значний обсяг інформації. Така відповідь активістів не задовольнив і вони подали позов до суду.

Не чекаючи рішення суду, 6 серпня 2014 року Житомирська міська рада вирішила оприлюднити Генплан міста.

«Ми підтримуємо рішення Житомирської міської ради оприлюднити Генплан міста. Одночасно факт протиправної відмови у доступі до публічної інформації мав місце. Необхідно дати йому справедливу оцінку і визнати відмову в доступі до графічної складової Генплану протиправною. Чекаємо справедливого рішення суду», - коментує ситуацію голова Східноукраїнського центру громадських ініціатив Володимир Щербаченко.

Розгляд справи відбудеться в Корольовському районному суді міста Житомира (Соборна площа, 1). Суддя Бондарчук В.В. Початок судового засідання у 09.30.

Як повідомляв «Журнал Житомира», виконавчий комітет Житомирської міськради підтримав проект рішення про оприлюднення генерального плану міста.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.