В Житомирі громадська організація привласнила собі комунальні приміщення

В Житомирі громадська організація привласнила собі комунальні приміщення
Громадська організація «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» - приватна організація, яка використовує комунальні приміщення не за призначенням, здаючи їх в оренду комерційним організаціям, має відношення не тільки до приміщень на площі Соборній 5/1 і на вул. Київська, 74.

За повідомленням прес-служби депутата Житомирської обласної ради Дмитра Кропачева, крім цих двох приміщень, ще 3 - на вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102, площа Радий, 5, були передані на баланс громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» (рішення Житомирської міської ради від 07.08.1997 № 117 «Про передачу в обласну комунальну власність нежитлових приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).

Приміщення було передано на баланс громадської організації з метою створення робочих місць по працевлаштуванню інвалідів і надання послуг малозабезпеченим верствам населення (згідно з розпорядженням голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.10.1997 № 608 «Про передачу нежитлових приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).

Проте, в 2001 році ГО «Житомирської обласної ради Українського фонду «Реабілітація інвалідів» безпідставно, без згоди власника, оформила право власності на три об'єкта нерухомості р. в Житомирі: вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102 і площа Радий, 5, з видачею відповідних свідоцтв про право колективної власності.

- Зайшов у перукарню за адресою: вул. Шевченка, 102 і запитав, скільки там працює людей з інвалідністю. Виявляється, там немає жодного інваліда. Крім того, працівники дуже здивувалися, коли дізналися, що «Житомирської обласної ради Українського фонду Реабілітації інвалідів» - це приватна організація. Вони думали, що це - обласна рада! Тут ситуація ще цікавіше, ніж з «Житомирським обласним Фонд соціального захисту інвалідів» - вони «прикриваються» не тільки людьми з інвалідністю (які по суті практично нічого не мають), але і обласною радою. З-за такої назви організації люди думають, що це - підприємство обласної ради, - розповів голова бюджетної комісії, депутат Житомирської обласної ради Дмитро Карпачов.

Дмитро Карпачов вже розробив і зареєстрував проект рішення на наступну сесію Житомирської обласної ради буде винесено питання про звернення депутатів обласної ради до Генеральної прокуратури, щоб відновити законні права громади на дані приміщення.

Щорічно в бюджет не потрапляють близько півмільйона гривень тільки на оренду приміщень 2, «Житомирської обласної ради Українського фонду «Реабілітації інвалідів» 7 років не виконує рішення Житомирської обласної ради від 2008 року про передачу на баланс приміщення і самовільно розпоряджається коштами від оренди комунального майна.

На приміщеннях за адресою площа Соборна 5/1 сьогодні висить вивіска «Адвокат», а на вул. Київська, 74 - «Двері Білорусії».

Громадська організація здає їх в оренду приватним підприємцям. За припущенням Дмитра Кропачева, голови постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, щорічно в бюджет не потрапляють близько півмільйона гривень.

Вчора, 17 серпня, згідно з рішенням постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності, обидва приміщення взяли під охорону. Керівникам організацій, що орендують приміщення, надали необхідні документи для переукладання договорів.

Приміщення було прийнято на баланс комунальної установи по експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради в односторонньому порядку.

- Якщо громадська організація хоче перебувати в якомусь з цих приміщень, вона може звернутися до обласної ради і отримати право орендувати його за 1 гривню, але за умови, що вона займається своєю статутною діяльністю - соціального захисту людей з обмеженими можливостями, - зазначив Дмитро Карпачов.

ДОВІДКА:

Керівник громадської організації «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» - Сергій Георгійович Виноградов. Він також засновник і директор «Науково-виробничої фірми «Жорна» (КВЕД: Оптова торгівля зерна, насіння і кормів для тварин), керівник ПП «Бізнес-консалтинг» (КВЕД: Добування каменю), ТОВ «Луара» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна), директор споживчого товариства «Житомирського обласного споживчого товариства» (КВЕД: здавання в оренду власного нерухомого майна) та багато іншого.

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.