Переселенці з санаторію «Тетерів» відмовляються від запропонованого житла

Переселенці з санаторію «Тетерів» відмовляються від запропонованого житла
В Коростишівський районі, в санаторії «Тетерів» сьогодні проживають 207 осіб.

Однак, це місце перебування надавалося як тимчасове і передбачало розселення переселенців з інших об'єктів.

Як розповіли «Журналу Житомира» в Житомирській ОДА, згідно з постановою Кабміну №505, держава компенсує переселенцям кошти на житлово-комунальні послуги. Однак особи, які проживають у санаторії, оплачувати комунальні послуги не поспішають. Як результат - понад 400 тис. грн заборгованості закладу за електроенергію.

Незважаючи на те, що адміністрація санаторію «Тетерів» провела всі можливі заходи по економії електроенергії, з настанням опалювального сезону заборгованість тільки зросте. Вихід - або розселення переселенців, або відключення електропостачання.

Сім'ям, що проживають у «Тетереві», було запропоновано житло в Коростишівському, Овруцькому, Баранівському, Володарсько-Волинському, Ружинському, Червоноармійському, Радомишльському та Романівському районах.

Серед запропонованих варіантів: приватні будинки, приміщення шкіл, амбулаторій, Фапів, центрів соціально-психологічної реабілітації та ін. Однак ніхто з переселенців, які проживають в санаторії «Тетерів», не погодився на запропоноване житло.

Навіть після відмови пропозицію на зазначені приміщення залишається в силі. Внутрішньо переміщеним особам будуть ще раз запропоновані місця для проживання. У разі чергової відмови вони повинні будуть платити за своє проживання в санаторії «Тетерів».

Источник: Журнал Житомира

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.