В строительную отрасль Житомирской области пришли отечественные инвистиции

В строительную отрасль Житомирской области пришли отечественные инвистицииПрактика свідчить, що вкладатись у реконструкцію старих підприємств вигідніше, ніж будувати нові. Відновлення старого цегельного заводу дозволяє оминути цілий букет бюрократичних процедур: відведення землі, отримання технічних дозволів на інженерні комунікації тощо. Інвестиції в цегельне виробництво виглядають вельми перспективно. Треба лише отримати ліцензію на освоєння глиноземного родовища і «підняти» цегельний завод,- про це Житомир.info повідомила прес-служба новоград-волинської райдержадміністрації

Як ми пам’ятаємо, у 90-ті роки розпочався процес масового збанкрутіння та ліквідації підприємств, заводів, фабрик. Чимало підприємств з виробничою потужністю 60 млн. цеглин на рік було «порізано на брухт» за податкові борги.

Приміщення колишніх гігантів виробництва будматеріалів, цегли, порцелянових виробів, станків та машин, що так недавно міцно трималися, ще й досі можна побачити по Україні у досить жалюгідному, розкраденому стані, якщо ними не зацікавилися інвестори або орендарі…

На території Новоград-Волинського району знаходилося три цегельні заводи – у Яруні, Кикові, та Немильні.

Не так давно запрацював цегельний завод у селі Ярунь, котрий взявся відродити Сергій Осіпчук, директор фірми «Крона», сам родом з Яруня. Зараз на заводі проводяться пусконаладочні роботи по виготовленню будівельних керамічних блоків. Паном Осіпчуком вкладено власних коштів близько 1 млн. грн.. Планується випуск цегли до 7 млн. шт. у рік. На заводі працює 15 чоловік, для виробництва використовують поки що старе обладнання, але з часом планується закупка нового.

Тепер і до Немильні дійшли руки… І при чому руки українського інвестора, що родом з Новоград-Волинщини. Реконструкцією Немильнянського цегельного заводу займається приватний підприємець Леонід Шостак.

Наразі проводяться ремонтні роботи у побутово-складському корпусі – це все, що залишилося від раніше діючого заводу… Потім будуть будуватися майданчики для виробничого корпусу площею 6,5 тис. кв.м, де розташовані виробничі приміщення, крани, кран-балки, майстерні та ін.

Як повідомив пан Шостак, територія заводу складає майже 2 га, під кар’єр виділено 19,9 га. На заводі планується випуск цегли у кількості 50 млн. шт. в рік. Але у майбутньому планується підвищити випуск цегли – все буде залежати від якості обладнання та печей. Для реконструкції заводу потрібно вкласти близько 100 млн.грн. До роботи залучити 120 чоловік. Отож, робочі місця для жителів сіл Тальки, Немильня, Кикова забезпечені.

Сировинна база заводу – це Немильнянські поклади глини, що сягають 15 метрів вглибину. При такій потужності завод зможе працювати 20-25 років. Розвідано вже 64 га родовищ. Якість глини висока, включає в свій склад каолін і алюміній, що говорить про надзвичайну міцність виробу.

У відповідності до бізнес-плану планується у подальшому запровадити випуск черепиці.

Слід зазначити, що за рахунок коштів приватного підприємця проводиться газифікація заводу. Прокладається газопровід від села Барвинівка до Немильні. Для газопроводу до заводу використано трубу більшого діаметра, щоб забезпечити подачу газу до сіл Тальки, Тальківка, Немильня та Кикова. Газопровід незабаром здадуть в експлуатацію.

Відродженню цегельного виробництва всіма силами сприяє районна влада на чолі з головою райдержадміністрації Миколою Іванюком.

Як відзначив очільник району Микола Іванюк: «Я вважаю, що майбутній запуск цього підприємства - у ногу з життям, і вірю у відродження села на Новоград-Волинщині".

Источник: Житомир.info

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.