В Україні більше 18 тис. недобудов

В Україні більше 18 тис. недобудов
Станом на 1 серпня в Україні налічується більше 18 тис. недобудов. Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

За даними Мінрегіонбуду, будівництво більше половини існуючих недобудов було розпочато до 2000 року, а 2 тис. з них - ще за радянських часів. У комунальній власності перебуває 41% довгобудів, а в державній - 13%. У недобудовані об'єкти державної власності вкладено 53 млрд. грн, комунальної - 28 млрд. грн. Тільки центральні органи влади, які будують житло, мають 243 недобудованих житлових будинки, де вже освоєно більше 1 млрд. грн., Повідомляє «РБК-Україна».

Однак в матеріальному вимірі це набагато більше. У стадії незавершеного будівництва, а це означає не тільки безрезультатно вилучені з обігу кошти, а й непрацюючі за призначенням будівлі, зараз перебуває: 4 тис. житлових будинків загальною площею 17 млн. кв. м на 193 тис. квартир; 700 шкіл на 160 тис. учнівських місць, 300 дошкільних навчальних закладів на 30 тис. місць; 450 лікарень на 25 тис. ліжко-місць; 900 об'єктів водопостачання, 700 - водовідведення, 500 - теплопостачання, лінії електропередач , транспортні споруди та інші об'єкти.

За пропозиціями регіонів першочерговим добудови вимагають близько 5,3 тис. об'єктів із загальним обсягом фінансування понад 77 млрд. гривень. Міністерством опрацьовуються пропозиції обласних державних адміністрацій щодо заходів державного і місцевого рівня для завершення будівництва.

Источник: http://dom.ria.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.