В Україні не вистачає бюджетного житла

В Україні не вистачає бюджетного житла
У Києві та регіонах катастрофічно не вистачає невеликих за метражем квартир, які доступні за вартістю для середнього класу населення. До такої думки дійшли експерти з усією Україною в ході круглого столу.

За підсумками III кварталу 2011 року вартість житла в регіонах України коливається в ціні. Найбільшим попитом користуються малометражні квартири до 40-45 кв. м. Платоспроможний попит на таке житло є.

Одеса показує невеликий, але стабільний ріст цін. Особливо це стосується однокімнатних квартир, попит на які найбільш великий. «За три місяці (з липня по жовтень, - ред.) Вартість однієї конкретної квартири виросла на $ 6 тис. Якщо у травні її вартість була $ 42 тис., то через три місяці ця ж квартира коштує $ 48 тис. При цьому попит на житло мінімальний . Найбільше купують квартири невеликої площі, яких не вистачає », - розповів президент« ФІАБСІ-України »Тельман Аббасов.

У той же час у Криму нерухомість залишається інвестиційно затребуваною. Попит на житло є, але угод відбувається не багато. При цьому ціни на житло коливаються в межах $ 1 тис. за кв. м. Про це розповів директор АН «Планета Крим» Ігор Захарченко. «Криму теж не вистачає малометражних квартир, на які є попит серед населення», - вважає він.

«В Ужгороді забудовники будують малометражне житло і воно добре продається. Будинки вводяться в експлуатацію вже з проданими квартирами », - розповіла директор АН« Феміда-Ужгород »Тетяна Річіна.
Що ж стосується столиці, то тут, на думку експертів, хрущовки, гостинки і малометражки практично «вигребли» з ринку. А нових квартир розміром близько 40 кв. м практично не будують і тому попит на них є і буде незадоволеним.

Источник: http://dom.ria.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.