Кабмін підготував 8,5 тис. квартир «доступного житла»

Кабмін підготував 8,5 тис. квартир «доступного житла»
Кабінет міністрів України підготував близько 8,5 тис. квартир для реалізації за програмою «Доступне житло», в рамках якої покупцеві квартири надається можливість брати кредит під 3% на 16 років і платити перший внесок 25% від вартості квартири. Про це на вчорашньому відкритті одного з побудованих будинків у Голосіївському районі Києва заявив прем'єр міністр Україна Микола Азаров.

«Програма реалізується під постійним контролем уряду. На сьогоднішній день вже відібрано близько 8,5 тис. квартир за цією програмою в будинках, ступінь готовності яких від 70% до 90%. Тобто це практично підготовлені до здачі будинки», - заявив Азаров.

Азаров також відзначив, що сьогодні триває оформлення кредитів, в яких беруть участь такі державні банки як «Укргазбанк» і «Ощадбанк» і в залежності від регіонів вартість квартир становить близько 5 тис. грн за кв. м.

Крім того, М.Азаров нагадав, що сьогодні, частково реалізована ініціатива Кабміну і в першому читанні прийнятий законопроект про внесення змін до бюджетного кодексу за якими, держава бере на себе гарантії протягом 15 років погашати залишилися 13% вартості квартири.

Крім того, М.Азаров спрогнозував, що з часом ставка по кредиту буде знижуватися: «Не завжди ж у нас буде протягом 10 років кредит під 16%, буде і менше. Думаю, що ми доведемо цю ставку максимум до 5-6%, але незалежно від розміру ставки громадянин буде платити всього 3% річних за цим кредитом ».

Источник: building.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.