Забудовникам стало простіше реєструвати нерухомість

Забудовникам стало простіше реєструвати нерухомість
Нова система реєстрації прав на нерухоме майно Державної реєстраційної службою є чіткою і прозорою, забудовникам стало простіше зареєструвати нерухомість. Про це сказав перший віце-президент Конфедерації будівельників України, радник голови ВР з питань будівництва Ігор Лисов.

Лисов наголосив, що система реєстрації нерухомості з січня поточного року стала простішою: «Сама ідея дуже хороша, немає ніякої плутанини, процедури виписані чітко. Зараз процедура проста, зрозуміла, загалом, на мою думку, ідея передачі реєстрації саме Укрдержреєстру - правильна. Система дозволить чітко регламентувати і розуміти, що відбувається, які об'єкти здаються в експлуатацію, які існують. Тобто єдиний реєстр - це надзвичайно добре ».

Нагадаємо, з 1 січня поточного року в Україні ввели нову систему реєстрації прав на нерухоме майно. За словами голови Державної реєстраційної служби Дмитра Ворони, за п'ять місяців поточного року у Державному реєстрі прав на нерухоме майно зареєстровано майже 1,4 млн заяв і запитів.

«З них державними реєстраторами органів державної реєстрації прав зареєстровано більше 913 тис. заяв і запитів, а нотаріусами - 478 тис. Тобто сьогодні майже третина реєстраційних дій виконується нотаріусами», - сказав Дмитро Ворона.

Источник: Building

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.