Українцям повернуть вкладені в новобудови гроші у разі афер

Українцям повернуть вкладені в новобудови гроші у разі афер
Українці скоро зможуть скористатися можливістю застрахувати свої ризики при купівлі квартир у ще недобудованих будинках. У Мінрегіоні зараз працюють над поправками до законів "Про страхування" та "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю", пишуть "Вести".

"Фахівці тільки почали працювати над цими поправками. Складно говорити про терміни, але це точно буде не один день, але і не цілий рік", - повідомила глава прес-служби Мінрегіонбуду Надія Петруняк.

За словами голови Конфедерації будівельників України Льва Парцхаладзе, якщо поправки будуть прийняті, то жертви недобудов зможуть вільно повертати свої гроші.

"У Росії такий закон діє з 1 січня, і нам він теж необхідний, - зазначив Парцхаладзе. - По Києву зараз - близько 60 недобудов, по Україні - приблизно 400. Природно, що страховий внесок повинен робити забудовник, а страхові компанії, які цим займаються, слід об'єднати в пул. Кожному інвестору, який купує квартиру, потрібно видати страховий поліс, де враховувати дві категорії - термін здачі будинку в експлуатацію та якість виконаних робіт. У разі недотримання цих умов людина отримає свої гроші назад в повному обсязі, і плюс мова ще може йти про відсотки".

Тим часом юристи вважають, що нововведення призведуть до подорожчання квартир.

"Швидше за все, вартість страхового внеску забудовники будуть закладати в ціну квартири, а це значить, що вони вмить подорожчають (дешевше обійдеться житло на вторинному ринку). Крім того, недобросовісних забудовників у нас в країні дуже багато, і страхові компанії не можуть платити всім гроші, значить, вони будуть шукати способи цього не робити і обмежать умови, при яких випадок може вважатись страховим", - заявив юрист Володимир Голуб.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що українці зможуть заощадити на покупці квартир через посередників.

Источник: ТСН

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.