У Раді готують узагальнений закон про доступне житло

У Раді готують узагальнений закон про доступне житло
Комітет Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово - комунального господарства та регіональної політики розробляє узагальнений законопроект за діючими програмами доступного житла з метою більш ефективної їх реалізації та використання виділених коштів. Про це повідомив перший заступник голови профільного комітету Геннадій Зубко.

«Головне завдання, яка на сьогоднішній день стоїть перед нами, - це підготовка концепції законопроекту, яка включить базові умови», - сказав він.

При цьому Зубко зазначив, що одним з основних завдань законопроекту є визначення єдиного замовника по всіх реалізованим держпрограмами доступного житла в Україні з метою більш ефективного використання бюджетних коштів.

Зубко з посиланням на звіт торгової - промислової палати України також додав, що однією з основних проблем у реалізації держпрограм доступного житла є їх недостатнє фінансування.

«Найголовніше, що сьогодні відбувається: ті гроші, які виділялися в минулих роках, використовувалися неефективно. Цього року закладено всього 50 млн грн. на програму доступного житла і, за моєю інформацією, ще нічого не було профінансовано », - додав він.

Віце - президент Конфедерації будівельників України Іван Салій, у свою чергу, додав, що Державна програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки не передбачає фінансування держпрограм доступного і соціального житла за рахунок коштів держбюджету: на ці цілі передбачається залучити лише кошти за рахунок інших джерел фінансування.

Зі свого боку адвокат і старший партнер адвокатської контори « Кравець і партнери» ( Київ) Ростислав Кравець зазначив, що основним стримуючим фактором для участі у держпрограмах доступного житла є по більшому рахунку невпевненість потенційних учасників у належному фінансуванні в наступні роки.

На його думку, в якості альтернативи чинним держпрограмами української влади варто розглянути можливість і сконцентрувати увагу на впровадженні програми Державної іпотечної установи, яка передбачає оренду з правом викупу.

Источник: Building UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.