Обсяг використання вітчизняних будматеріалів виріс на 10%

Обсяг використання вітчизняних будматеріалів виріс на 10%
Завдяки збільшенню обсягів будівництва, створення нових та реконструкції існуючих виробництв в 2013 році в Україні обсяг використання вітчизняних будматеріалів виріс на 10 % і досяг 80 %, про це повідомив віце прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.

За оцінками експертів, в 2014 році очікується, що відсоток використання у будівництві вітчизняних будівельних матеріалів досягне 85 % від загального обсягу.

За словами міністра, за останні роки в будівництво нових високотехнологічних виробництв будівельних матеріалів та модернізацію існуючих вітчизняні та іноземні інвестори направили десятки мільйонів гривень. Ці виробництва оснащені сучасними енергозберігаючими технологіями, новітньою системою контролю сировини і готової продукції, що дозволяє випускати конкурентоспроможні енергоефективні будівельні матеріали, які відповідають як національним, так і європейським стандартам.

«Якість українських будівельних матеріалів відповідає сучасним стандартам. І українські будівельники використовують вітчизняні будівельні матеріали при реалізації великих інфраструктурних проектів. Так, на будівництві транспортної розв'язки на Поштовій площі у Подільському районі Києва використано 95 % будівельних матеріалів вітчизняного виробництва, в тому числі металоконструкції, залізобетонні вироби », - зазначив Олександр Вілкул.

З 2010 року Україна досягла стійкої динаміки зростання експорту над імпортом будівельних матеріалів.
Співвідношення між експортом та імпортом матеріалів (цегла, металоконструкції, утеплювач, цемент, щебінь, пісок, покрівельні матеріали, лінолеум, плитка, шпалери, лісоматеріали, вироби з пластмас, сантехніка і т.д.) за 2009-2012 роки в середньому склав - 1,6 раз, 2013 в 2,0 рази, а в 2014 році прогнозується - в ​​2,1 рази.

«Розвиток вітчизняного виробництва будівельних матеріалів в свою чергу збільшує внутрішній попит на метал і продукцію машинобудування українського виробництва, деревину, продукцію добувної промисловості і це дуже важливо для розвитку економіки України в цілому», - зазначив Олександр Вілкул.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.