ЄІБ призупинив фінансування будівельних проектів в Україні

ЄІБ призупинив фінансування будівельних проектів в Україні
Європейський інвестиційний банк ( ЄІБ) тимчасово припинив свою діяльність на території України. Згідно з повідомленням установи, причиною такого рішення стала ескалація політичної кризи в країні.

« До тих пір, поки ситуація не покращиться, ми припиняємо бізнес в Україні. Піддавати ризику співробітників наших українських офісів було б безвідповідально », - заявив президент банку Вернер Хойер.

ЄІБ є державним кредитною установою ЄС. Банк фінансує модернізацію систем тепло-, водопостачання і водовідведення (€ 800 млн ), електрогенеруючих потужностей гідроелектростанцій (€ 200 млн ), кредитування бізнесу через Ощадбанк (€ 220 млн ), будівництво Бескидського тунелю ( € 55 млн).

ЄІБ планував брати участь у модернізації газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород та будівництві Канівської гідроакумулюючої електростанції. Рішення ЄІБ може стати прецедентом для інших міжнародних фінансових організацій.

«Банк продовжує фінансування недержавних та деяких муніципальних проектів в Україні, проте нові державні проекти поки не плануються », - відзначило джерело в Європейському банку реконструкції та розвитку.

Источник: Buildung UA

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.