Ціни на квартири застигнуть на рік

Ціни на квартири застигнуть на рікЦіни на квартири залишаться незмінними протягом усього року, заявив міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба. Такі райдужні перспективи стануть можливими завдяки стабілізації цін на будівельні матеріали. Однак, експерти з нерухомості — іншої думки. Наооброт, вони прагнозіруют зниження цін, з огляду на 2% падіння за останні 3 місяці.

Cьогодні середня ціна за квадратний метр в Києві 1 200—1 500 доларів. Уряд пообіцяв, що такі ціни залишаться до кінця року, передусім через здешевшання будівельних матеріалів.

«Ми стабілізуємо ціни не тільки на будматеріали, але й на матеріали, які йдуть на будівництво - це й метал, це й хімія, виробникам меблів, шпалер та ін. — це все, що використовується сьогодні на будівництві», — Володимир Яцуба, міністр регіонального розвитку і будівництва.
Експерти з нерухомості, навпаки, прогнозують падіння цін. За останні 3 місяці вартість квадратного метра на вторинному ринку вже знизилась на 2%, але досі залишається недоступною для широкого загалу.

«Середня квартира в 50 м2. буде вам коштувати, в найкращому випадку, в Києві близько 75 тис. доларів. Зрозуміло, що у звичайних людей таких коштів просто так на рахунку немає», — Антон Сергєєв, член наглядової ради УНІА (Української Національної іпотечної асоціації).

Більшість операцій на ринку нерухомості припадає на обмін з доплатою. В Києві квадратний метр коштує від 6 до 20 тис. грн. Це дорожче ніж в регіонах. Там середня вартість квадратного метра близько 5 000 грн., а то й менше.


Источник: http://ubr.ua

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.