Будуємо фундамент під теплицю

Будуємо фундамент під теплицю
Незважаючи на те, що сьогодні в магазині можна купити майже все, що завгодно, все більша кількість людей у ​​всьому світі віддають перевагу натуральному продукту, який вони виростили самі. На щастя, українські землі дозволяють не тільки займатися натуральним господарством, а й вирощувати дійсно смачні фрукти і овочі, які, часом, не йдуть ні в яке порівняння з тими, які доступні в звичайних продовольчих мережах.

Отже, припустимо ви відчуваєте необхідність в будівництві теплиці, так як всі інші культури, які її не вимагають, вже вам підкорилися, або ж ви є любителем парникових помідорів і огірків. З чого ж почати будівництво теплиці?

В першу чергу необхідно вибрати, який фундамент під теплицю вам підходить, а також місце розташування майбутньої теплиці. Що ж, це питання не дуже складне, але необхідно до нього поставитися з усією серйозністю, оскільки ці тактичні помилки можуть коштувати невдалих стратегічних цілей.

Що потрібно знати в першу чергу - теплиця не повинні затінюватись нічим, постарайтеся зробити так, щоб на ваш споруджуваний об'єкт не падала тінь від будинку, дерев або огорожі. Якщо це зробити неможливо, мінімізуйте тіньової фактор, якщо тіні занадто багато, то можливо відразу варто відмовитися від задуму будівництва теплиці, так як в такому випадку навіть вдало підібраний фундамент під теплицю не врятує ситуацію.

Дуже важливо будувати теплицю таким чином, щоб вона перебувала на відстані в улоговин і западин, так як туди завжди буде стікатися холодне повітря, який, як всім відомо, не сприяє утворенню парникового ефекту. Ще один важливий момент - доступ до теплиці повинен бути хорошим, як мінімум ширина проходу навколо теплиці повинна дорівнювати 1,5 м.

Іншим ворогом теплиць можуть стати вітри. Так, це досить тонкий момент - з одного боку, навколо теплиці не повинні рости дерева, але з іншого, якщо вона буде перебувати у відкритому полі, створенню тепла будуть заважати вітри. Рішення є - можна побудувати спеціальний паркан, або ж посадити живопліт (це повинні бути кущі, а не високі дерева).

Ну і звичайно, як ми вже зазначили вище, правильно вибраний фундамент під теплицю вирішує, чи буде вона хорошою. Фундамент можна спорудити з бетону або викласти з цегли. Відзначимо, що фундамент робить теплицю стаціонарної, непереносною, саме тому так важливо правильно вибрати для її місце.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.