Як зробити фундамент для будинку

Як зробити фундамент для будинку
Як відомо, будь-який будинок починається саме з фундаменту. Саме з цієї причини, починаючи будівництво будинку, особливу увагу слід приділити його фундаменту. Перше і, мабуть, основне правило при будівництві фундаменту - не намагайтеся економити на будівництві. Рекомендується встановлювати стрічковий, а не стовпчастий фундамент.

Котлован для майбутньої споруди необхідно рити суворо по розмірах. У цьому випадку, напевно знадобиться допомога спецтехніки. Пам'ятайте і про середню несучу стіну. Рів під нею повинен бути такої ж глибини, як і для інших стін. Крім того, для того щоб зрозуміти, як зробити фундамент для будинку, слід прочитати досить багато спеціальної літератури.

Важлива порада: якщо ви відчуваєте в собі невпевненість або не розбираєтеся в даному питанні, краще не починати. Так ви витратите даремно не тільки свій час, але й фінанси. Отже, продовжуємо будівництво. Для замішування бетону буде потрібно досить велике корито. Безумовно, набагато краще готувати розчин в спеціальних бетономішалках, проте через брак останньої, підійде і звичайна велика ємність.

На дно котловану необхідно насипати деяка кількість піску, а потім ретельно промити водою. Це і буде спеціальна подушка для майбутнього фундаменту. Залийте приготовленим розчином весь периметр в один шар. Як правило, даний перший шар повинен бути не більше 25 сантиметрів. Потім необхідно прокласти поверх першого шару деяку кількість арматури, щоб фундамент був міцніше і стійкіше.

Деякі все частіше цікавляться, як зробити фундамент для будинку без арматури? Ніяк. Нехтування даними шаром потягне за собою великі проблеми. Так приблизно через рік, ймовірно, вам доведеться встановлювати новий фундамент. Поверх арматури рекомендується пролити ще один шар бетонної суміші до повного заповнення котловану. Фундамент готовий. Тепер залишається тільки почекати, поки він висохне і продовжувати будівництво.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.