Особливості сучасних шпалер

Особливості сучасних шпалер
Зважилися на ремонт, але не знаєте з чого почати? Ну що ж, цілком можна вас зрозуміти, адже різноманітність товару заважає зосередитися на головному - «Краса не повинна заважати здоров'ю». Так от багато сучасних матеріалів, для більш легкого та довговічного перебування в приміщеннях, можуть складатися з хімікатів, які згодом можуть погіршити здоров'я людини, а вже що говорити про тих, хто страждає алергією. Так от, в даний час прогресу технологій, не забули і про самих людей і створили матеріали під грифом «Екологічно». Такі матеріали створюються з природних матеріалів, і цілком можуть бути використані як для дитячих кімнат, так і для лікарняних палат.

З новими технологіями приходять і нові хвороби: клаустрофобія, аерофобія, фотофобія, з'явилася навіть алергія на пластик, і багато хто вважає, що пластикові вікна - перші призвідники цієї «епідемії», але дозвольте не погодитися. Пластик, що використовують для створення вікон, гіпоалергенний, але якщо вас це не влаштовує, можете сміливо використовувати дерево. Поряд з цими нововведеннями прийшов час змінити склад шпалер. Паперові шпалери, які прийшли до нас з Китаю, трохи видозмінилися, але як і раніше гостро реагують на воду, а поклеїти непрофесіоналові їх буде дуже важко. А ось поява нових «сортів» шпалер, допомагають легко і швидко оновити декор зовнішнього вигляду стін, їх називають: вініловими або флізелінові шпалери. Такі шпалери крім легкого нанесення на стіни ще й миються, правда, через свою щільність погано пропускають повітря, що для людей, які страждають алергією, може стати катастрофою.

Що ж стосується шпалер рослинних і текстильних, то це, на мій погляд, самі відповідні матеріали, які не тільки красиво виглядають, але і вважаються створеними самою природою.

Рослинні шпалери створюються вручну, тому цінова категорія даних шпалер підвищується. Робляться вони з таких рослин як: бамбук, сизаль і джут, мають різноманітне природне забарвлення, і можуть стати центром уваги всієї вашої кімнати. Вони також прекрасно дихають та шумоізолюють кімнату, хоча є невеликий мінус, подібні шпалери не можна тримати на відкритому сонці, швидко вицвітуть, так що, найкращим розташуванням для них, буде вітальня з щільними шторами.

Тканинні шпалери, прекрасно проводять повітря, виступають в ролі гарної тепло і звукоізоляції, відмінно виглядають і можуть собою прикрити всі нерівності стін. Кольори, фактури різні і можуть підійти під будь-який стиль вашої квартири. Текстильні шпалери набагато важче, тому і клей потрібен для них спеціальний, ось тут ваша екологічність може зазнати невдачу, але не зневіряйтеся, серед: фарб, клеїв, оббивних матеріалів, теж є серія «Екологічно».

Все у ваших руках, якщо вам дорогий ваш затишок і спокій, будьте пильні, і при виборі будь-якого будівельного матеріалу завжди запитуйте сертифікат якості. І не дивуйтеся, якщо після перевтілення вашої квартири до вас частіше почнуть заглядати друзі.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.