Види котлів та їх переваги

Види котлів та їх переваги
При проектуванні системи опалення заміського будинку дуже важливо визначитися з вибором опалювального котла. Сучасний ринок пропонує кілька різновидів даного обладнання, які відрізняються один від одного споживаним паливом. В залежності від особливостей тієї місцевості, де побудований будинок, можна підібрати найбільш прийнятний варіант.

Якщо є можливість підключення до магістрального газу, то вірним рішенням буде придбання газового котла. Газ є найпоширенішим і недорогим видом палива. Якщо ж такої можливості немає, то виходом із ситуації може стати встановлення автономної системи газифікації. Одноконтурні газові котли призначені тільки для опалення приміщень, а двоконтурні служать ще й джерелом гарячої води. Тяга може бути примусовою або природною. У першому випадку продукти горіння видаляються самостійно, а в другому випадку потрібна додаткова будівля димоходу. Ключовим моментом при виборі газового котла є правильний розрахунок потрібної потужності.

Електричні котли можуть використовуватися там, де застосування інших видів палива неможливо. Вони безпечні, зручні в застосуванні, не потребують димоходах. Найбільший недолік цього обладнання полягає у високій вартості електрики. Робота таких котлів безпосередньо залежить від електропостачання будинку.

Дизельні котли, тобто працюють на дизельному паливі, можуть застосовуватися там, де в перспективі можлива газифікація. Заміна пальника дозволяють використовувати як газ, так і дизель. Для установки такого котла потрібно спеціально відведене приміщення з димарем і хорошою системою вентиляції. Таке обладнання потребує регулярного очищення від продуктів горіння. Робота системи запалювання залежить від електропостачання. Купівля дизельного палива обходиться досить дорого, тому такі котли встановлюються там, де не планується постійне проживання.

Котли, що працюють на твердому паливі, є застарілим видом. Проте їх застосування доцільне там, де немає електрики і газу. Вони відрізняються економічністю і високим рівнем тепловіддачі. Для забезпечення безперервної роботи буде потрібно періодична закладка вугілля або дрів у топку. У сучасних моделях застосовується піролізний принцип, завдяки якому час згоряння палива збільшується.

Останнім часом з'явилися універсальні котли, що працюють на будь-яких основних видах палива. Їх конструкція дозволяє автоматично перемикатися з одного виду на інший. Для такого переходу необхідно буде замінити пальник.

При виборі і установці опалювального котла не обійтися без кваліфікованої допомоги професійних майстрів. Підібране з урахуванням усіх вимог і можливостей обладнання, позбавить від появи неприємних сюрпризів при використанні і зможе забезпечити комфортним теплом весь будинок.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.