Камери відеоспостереження

Камери відеоспостереження
Відеоспостереження являє собою найбільш ефективний спосіб контролю над об'єктом, що охороняється, крім цього, система відеоспостереження дозволяє підвищити ефективність роботи і в цілому підприємства, і зокрема служби охорони. Жорстка конкуренція в останні роки значно знизила ціни на системи подібного класу, і тепер придбати відеоспостереження недорого не складає труднощів. Відеокамери являють собою частину системи відеоспостереження, а різноманітність додаткових пристроїв і типів допомагає вирішити майже всі завдання, пов'язані з візуальним контролем, в самих різних умовах - і на вулиці, і в приміщеннях, в будь-який час року і доби.

Спробуємо коротко позначити види і типи існуючих відеокамер. З точки зору виконання відеокамери підрозділяються на безкорпусних (так звані відеомодулем), корпусні, купольні, мінікамери, камери в стандартному корпусі, камери в антивандальному корпусі і т.п. Корпусні відеокамери - найбільш універсальний і розповсюджений варіант, який використовується як на вулиці, так і всередині приміщень. Не завжди в комплектацію камери входять об'єктиви, оскільки часто оптика підбирається під конкретні потреби.

Основні характеристики будь-якої камери - це світлочутливість, розширення і розмір матриці. На відміну, наприклад, від цифрових фотоапаратів, у камер дозвіл вираховується не в пікселях, а в телевізійних лініях (у ТВЛ). Тому, як правило, всі камери мають роздільну здатність в 625 ТВЛ, так як це є стандартом телевізійного сигналу.

Вибір типу відеокамер, кольоровості (кольорова або чорно-біла), а так само наявність в камері поворотного механізму безпосередньо залежить від запитів клієнтів і тих завдань, які ставляться перед системою відеоспостереження. Обов'язковим елементом вуличної камери є захисний кожух, призначений для перешкоди від механічних пошкоджень, вогкості, пилу. Якщо камера працює на морозі, то кожух слід забезпечити особливими нагрівальними елементами.

Купольні відеокамери дозволяють забезпечити максимальний огляд території. Вони підрозділяються на стаціонарні та поворотні, з трансфокатором і без трансфокатора (відсутня можливість спостерігати за об'єктом деталізовано). Даний вид камер відмінно замаскований від спостережуваних суб'єктів, і, як правило, володіє високою швидкістю механізму повороту.

Мініатюрні відеокамери використовуються для прихованого спостереження. Технічний прогрес приводить до вдосконалення камер, зростанню їх характеристик. З часом вони ні в чому не поступатимуться звичайним камерам спостереження.

Источник: Domobaza

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.