Усуваємо помилки на шпалерах після ремонту власними руками

Усуваємо помилки на шпалерах після ремонту власними руками
Ті, хто вирішив обклеїти стіни шпалерами самостійно, неодмінно повинні знати, як виправляти помилки, якщо такі виникають при проведенні робіт:

- Якщо від стіни відстають шпалери, то це може означати, що в місцях відставання ви погано нанесли клей або недостатньо. Якщо все ж таки це сталося, приміром - у плінтусів, то можна відігнути місце де відстає полотно шпалер і змастити тим же клеєм, дати клею вбратися, потім змастити це місце повторно, а вже потім приклеїти полотно назад.

Також причиною відставання може служити погана підготовка стіни перед обклеюванням, коли недостатньо добре видалена стара фарба або побілка з поверхні. У такому випадку, потрібно повністю зняти полотно, ретельно очистити поверхню, нанести шпалерний клей і знову приклеїти шпалери.

- На шпалерах з'явилися пухирці і зморшки: причина в несумлінному їх розгладженні або в поганому просоченню шпалер клеєм. Не виключено, що висихання шпалер відбувалося при високій вологості повітря і низькій температурі, в цьому випадку доведеться почати роботу заново, тут нічого виправити не можна. Якщо подібні дефекти одиничні, то потрібно всього лише акуратно проколоти в центрі пухирця отвір голкою зі шприцом, наповненим клеєм, і ввести його трохи, потім акуратно і неспішно фланелевою ганчірочкою здуття розгладити, від краю здуття до дірочки. Якщо міхур великий, тоді розріжте його хрест на хрест, а утворенні кути змастіть клеєм і приклейте їх на те ж місце.

- З'явилися плями на шпалерах, причиною може послужити надто гарячий клей - витікаючи у крайок, він утворює досить непривабливі потьоки. Якщо такий клей використовувати при обклеюванні паперових шпалер, може «поплисти» малюнок. Іноді виникають жирні плями та плями які перейшли на шпалери від іржі. Їх можна спробувати видалити:

а) жирні - на добу змастити сумішшю із крейди і бензину (спочатку спробуйте на непомітній і непотрібній ділянці шпалер!);

б) плями іржі - знімаються мідним купоросом, але обробляти потрібно не шпалери, а стіну, на яку вони наклеєні, звичайно, пошкоджені шпалери треба видалити і наклеїти нові.

Приступаючи в перший раз до самостійного обклеювання квартири або іншого приміщення шпалерами, купуйте максимально прості шпалери, приміром, рельєфні (на них менше помітні недоліки), без складного малюнка, ширина яких 1.06м. а не 53-сантиметрові і т.д. При цьому пам'ятайте: не помиляється тільки той, хто нічого не робить.

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.