Технологія обклеювання шпалер

Технологія обклеювання шпалер
Перший етап - нанесення клею. Клей потрібно наносити рівномірно на внутрішню сторону шпалер, при цьому слід бути дуже акуратними і постаратися, уникнути попадання клею на лицьову сторону шпалер. Зазвичай клей в свою чергу рівномірно розподіляється валиком або щіткою. Для цієї мети зазвичай промазують смугу посередині, а потім акуратно розмазують її по всій поверхні. В результаті перед вами повинен бути рівномірно прописаний клеєм шматок шпалер, який потрібно залишити на кілька хвилин для просочення.

Наступний етап - власне обклеювання. Вона буває двох видів: з перекриттям (напуском) або впритул - впритул. Встигнути зазвичай клеять товсті шпалери, щоб не допустити утворення швів, які можуть утворитися при накладенні кромки одного аркуша на інший. Щоб стик не був помітний, зазвичай крейдою наносять відповідно по схилу вертикальні лінії на стіні.

Для якісного обклеювання необхідний помічник. Перша людина має взяти зволожений шматок шпалер і прикласти його верхній край до стіни (для цього слід стати на стіл або драбину). Другий учасник повинен поєднати край шпалери з вертикальною лінією, позначеної на стіні, акуратно притримуючи шматок шпалер знизу. Зайвий клей акуратно витирається шматком чистої матерії. По полотну проходяться валиком, щоб уникнути нерівностей і розгладити шпалери. Якщо шпалери наклеюються з перекриттям, то щоб уникнути появи тіней від швів, робота починається від вікна, припуск повинен становити не більше 3-5 см.

Важливо: на початку, перед обклеюванням шпалер необхідно відключити подачу струму в розетки і вимикачі і зняти їх. По закінченню обклеювання в ще вологих шпалерах для них акуратно прорізаються отвори.

Источник: http://beybitblog.ru/

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.