Жалюзі - практична та красива заміна звичайному текстилю

Жалюзі - практична та красива заміна звичайному текстилю
Оформлення вікна багато в чому визначає інтер'єр приміщення. Крім звичних штор і гардин в декоруванні вікон великого поширення останнім часом набули різноманітні жалюзі - горизонтальні, вертикальні, вбудовані, моторизовані і т.д. Сучасні жалюзі по багатому вибору текстур і відтінків матеріалу, великому терміну служби і практичності часто навіть перевершують традиційний текстиль для вікон - і це очевидний факт.

У горизонтальних жалюзів ламелі розташовані паралельно підвіконню і скріплені між собою капроновим шнуром, що виходять з карниза, де і «захований» механізм управління. У найпростішому випадку це звичайний барабан, на вісь обертання якого намотується шнур або пружинно-інерційний механізм. Є й більш складні механізми - електропривод, дистанційне керування, але про це докладно буде сказано нижче. Залежно від матеріалу, з якого виготовляються ламелі, всі горизонтальні жалюзі діляться на алюмінієві, дерев'яні, тканинні і пластикові. Останні - найдешевші, бувають різних кольорів (палітра понад 100 відтінків), практичні, легко миються і часто встановлюються в кухнях. Горизонтальні жалюзі з тканини та дерева більше підходять для віталень, спалень, кабінетів - за рахунок «м'якості» використовуваного матеріалу вони створюють в кімнаті не менш затишну обстановку, чим традиційні штори та гардини.

Ламелі вертикальних жалюзів розташовуються перпендикулярно підвіконню, утримуючись в натягнутому стані за допомогою важків в нижній частині (у випадку тканинних ламелей) або завдяки фактурі самого матеріалу (у разі пластикових або дерев'яних жалюзів). Ламелі з'єднані один з одним внизу ланцюжком і прикріпляються до карниза спеціальними утримувачами. Вони зрушуються і розсуваються за допомогою звичайного шнура - елементарного механізму управління. Разом з тим, його багатофункціональність вражає - ламелі можна одним рухом зафіксувати в потрібному вам положенні, швидко відрегулювавши світловий потік і рівень огляду з вікна.

Ламелі вертикальних жалюзів можуть бути широкими (127мм) або вузькими (88мм). Останні найкращим чином підходять для декору вікон, а ось широкі краще застосовувати, якщо ви плануєте використовувати вертикальні жалюзі в якості міжкімнатної перегородки. Найефектніші і популярні вертикальні жалюзі - з тканини. Як правило, вони обробляються спеціальними антистатичними просоченнями, що перешкоджають забрудненню ламелей. Але, якщо жалюзі все ж забруднилися, очистити їх дуже просто - покласти в мильну воду, прополоскати не віджимаючи, і ще вологими повісити на місце, щоб вони розпрямилися і натяглися під власною вагою. Треба пам'ятати, що тканина ламелей не є вогнестійкою, тому вішати жалюзі поблизу плити на кухні або каміна у вітальні не рекомендується!

Незважаючи на те, що виробники жалюзів запевняють нас у можливості їх легкого очищення від пилу, багатьох людей сама думка про необхідність знімати безліч ламелей, мити їх і встановлювати на місце, призводить в невимовний жах. Напевно, саме для них придумали вбудовані жалюзі - виробляються вони з алюмінію і встановлюються усередині склопакета (назовні виводиться лише система управління). Звичайно, це більш «холодний» варіант, що виглядає по-офісному, який підходить не для всіх приміщень. Але там, де ви вважаєте за потрібне встановити вбудовані жалюзі, проблема з їх миттям буде повністю вирішена - такі жалюзі мити не потрібно ніколи! Воно й зрозуміло - склопакет абсолютно герметичний і пилу взятися просто нізвідки.

Якщо вікна розташовані занадто високо або до них незручно підходити (допустимо, заважають меблі) хорошим рішенням можуть стати жалюзі з дистанційним управлінням. Пультом управління можна регулювати нахил ламелей, піднімати і опускати жалюзі. Якщо пульт управління оснащений інфрачервоним сигналом - ви зможете управляти жалюзями, що знаходяться в межах однієї кімнати, якщо ж це радіосигнал-жалюзями по всьому будинку. Можлива і автоматизація управління - можна налаштувати систему управління так, що жалюзі будуть підніматися і опускатися по годинах або в залежності від освітленості приміщення. Звичайно, такі «розумні» жалюзі коштують дорого, але любителям комфорту та інтелектуальних компонентів технічного оснащення будинку вони підходять як не можна краще!

Источник: Build for Blabla

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.