Як правильно класти цеглу

Як правильно класти цеглу
Цегла в основному використовують для кладки стін будівель. При товщині стіни, що дорівнює довжині цегли, кладка називається в одну цеглину, якщо товщина стіни така, як ширина цегли - це кладка в пів-цеглини, а якщо товщина стіни рівні товщині цегли - кладка у чверть цегли.

У чверть цегли переважно роблять перегородки усередині приміщення, в основному висотою до 3 м. Якщо ж виникає потреба мурувати таку стіну вище, то на неї накладають дротяну сітку, яку підмазують до цегли цементним розчином, а зверху - звичайним вапняним. Слід пам'ятати, що кладка вимагає уваги щодо дотримання вертикальності, так як стіну легко скосити і вона може впасти.

Іноді застосовують спосіб кладки легких будов (садових будиночків і т.п.) в дві чверті цегли, який полягає в тому, що кладуть у чверть цегли дві паралельні стіни (зовнішню і внутрішню) з відстанню між ними в півцеглини. Через деякі проміжки ці стіни перев'язують цеглою, яку укладають поперек стіни кінцями на чверть цегли стіни. Перев'язувальні цеглу можна класти після кожної поздовжньої, через два чи через три цеглини в залежності від довжини стіни. Чим довше стіна, тим рідше можна робити перев'язку. Потрібно стежити, щоб перев'язка в наступному ряду кладки була зрушена наполовину від попередньої, тобто, щоб перев'язана цегла клалася на поздовжню, а не на нижню перев'язку.

Така кладка вимагає приблизно на третину менше цеглин і не вимагає міцного фундаменту. Якщо проміжки між стінами заповнити подрібненим пінопластом, мінеральною ватою або тирсою, то в будівлі тепло буде зберігатися краще, ніж при кладці в одну цеглину.

Источник: Корисні поради

Система Orphus
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гость, не могут оставлять комментарии в данной новости.